Digital Currency Group (DCG), het uitgestrekte Bitcoin en cryptocurrency imperium dat vermogensbeheerder Grayscale controleert, mediakanaal Coindesk en groot inzet op Bitcoin mining in Noord-Amerika, groeit weer.

DCG heeft vanmorgen onthuld dat het de in Londen gevestigde maar opkomende marktgerichte bitcoin en cryptocurrency exchange Luno heeft verworven voor een niet nader genoemd bedrag.

“Luno is een snelgroeiend, wereldwijd bedrijf en er is een enorme kans om organisch en door overnames uit te breiden”, zei de oprichter en CEO van DCG Barry Silbert in een verklaring en voegde eraan toe: “We zijn enorm onder de indruk van het Luno team sinds we onze initiële investering hebben gedaan. “

Bitvavo

DCG, dat ongeveer 160 blockchain- en cryptobedrijven heeft gesteund, investeerde voor het eerst in Luno tijdens de seed-ronde in 2014 en heeft gezegd dat het nu “een aanzienlijke financiële toezegging zal doen om Luno te helpen wereldwijd uit te breiden.”

Luno, dat nu ongeveer 400 werknemers en vijf miljoen gebruikers in 40 landen heeft, zei dat het een recordgroei van zijn klantenbestand heeft gezien in 2020. Luno heeft regionale kantoren in Maleisië, Nigeria, Indonesië en Zuid-Afrika, wat de focus van de opkomende markten weerspiegelt.

“De afgelopen zeven jaar waren een ongelooflijk opwindende reis voor Luno: miljoenen van onze klanten helpen om voor het eerst toegang te krijgen tot crypto”, zei Marcus Swanepoel, CEO van Luno in een verklaring.

“DCG is al die tijd een integraal onderdeel van het Luno verhaal geweest, en we zijn vanaf dag één volledig afgestemd op onze visie en cultuur. De volledige steun van DCG hebben net zoals we zo’n cruciaal moment van groei in de industrie is niet alleen een opwindende en belangrijke mijlpaal voor Luno, maar wat nog belangrijker is, het zal ons vermogen aanzienlijk versnellen om ons doel te bereiken om 1 miljard mensen te helpen upgraden naar een beter financieel systeem tegen 2030. “