Diefstal crypto’s verdrievoudigd ten opzichte van vorig jaar

//Diefstal crypto’s verdrievoudigd ten opzichte van vorig jaar

Diefstal crypto’s verdrievoudigd ten opzichte van vorig jaar

Criminelen blijken steeds meer cryptovaluta van beurzen te stelen, aldus een nieuw rapport. Begin juni kwam cybersecuritybedrijf Carbon Black al uit op een bedrag van 1,1 miljard dollar dat was gestolen.

In the first half of the year, more than $760 million in cryptocurrency was stolen from exchanges—nearly three times more than in all of 2017 https://t.co/frXdUyz4Tw pic.twitter.com/3EruxMEr4P

— Bloomberg Crypto (@crypto) August 3, 2018

CipherTrace

In de eerste helft van dit jaar werd voor meer dan 760 miljoen dollar aan cryptovaluta gestolen van cryptobeurzen. Dat is drie keer meer dan in heel 2017, dat schrijft beveiligingsbedrijf CipherTrace nu in haar driemaandelijks rapport over het onderwerp.

CipherTrace is een blockchain securitybedrijf gevestigd in Menlo Park, Californië. Het werkt samen met meer dan 40 bedrijven en overheden om cryptotransacties te traceren. Het geeft aan dat diensten die geld witwassen wijdverspreid zijn, waarbij sommigen zelfs via Google AdWords adverteren.

CEO David Jevans: “There are so many cryptocurrencies now, and they are worth so much money, and there are so many exchanges globally where you can cash out, that we’ve seen not just traditional cyber gangs but we’ve seen a new set of criminals enter this space. This overall market expansion has created a whole new generation of cyber criminals that didn’t exist 15 months ago”

Delisting

Tegenwoordig zijn er meer dan 1.700 cryptovaluta’s, waarbij het steeds moeilijker wordt ze allemaal te traceren. Dat geeft criminelen de ruimte. Regelgevers geven aan dat veel beurzen en ICO’s nog te weinig doen om de identiteit van klanten te controleren. Ook is er te weinig controle of gebruikers gestolen geld witwassen. Gebruikers die munten kopen en verkopen, kennen meestal anonieme adressen.

Ondertussen kennen veel (centrale) beurzen kwetsbaarheden. Dat geeft de reden weer waarom er ook steeds meer vraag is naar decentrale oplossingen. Daarnaast: cryptovaluta’s kunnen, eenmaal gestolen, vaak niet worden geretourneerd of zelfs getraceerd.

Jevans gaf aan dat het “makkelijker is dan een bank beroven.” Hij denkt dat regelgevende instanties wereldwijd het witwassen van crypto’s hard aan gaan pakken. Hoewel waarschijnlijk goed voor de veiligheid en gemoedsrust van beleggers zouden sommige munten daar flink te lijden van kunnen hebben.

Jevans meent dat vooral kleinere munten kwetsbaar zijn, er zijn immers genoeg cryptovaluta die niet genoeg transparant zijn. Deze munten zullen volgens Jevans waarschijnlijk van de verschillende exchanges worden gehaald.

Bronnen: Bloomberg, CNBC

Foto: Flickr / WOCinTech Chat

Bron Bitcoin Magazine

By |2018-08-07T06:52:28+00:00augustus 7th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie