Deze deal maakt Coinbase een van de hoogst gewaardeerde Amerikaanse startups ooit

//Deze deal maakt Coinbase een van de hoogst gewaardeerde Amerikaanse startups ooit

Deze deal maakt Coinbase een van de hoogst gewaardeerde Amerikaanse startups ooit

De Amerikaanse startup Coinbase is in de laatste fases van een deal die ervoor zou kunnen zorgen dat het bedrijf wordt gewaardeerd op zo’n $8 miljard. Met de deal zou het bedrijf, dat onder andere bekend staat om haar cryptocurrency-exchange en wallet diensten, een van de hoogst gewaardeerde Amerikaanse startups ooit worden.

Coinbase is op dit moment in gesprek met Tiger Global om bovengenoemde deal af te ronden. Het gaat hierbij om een investering van maar liefst $500 miljoen. Coinbase zal hier zelf nog eens $250 miljoen aan toevoegen om huidige investeerders af te kopen.

Afgelopen zomer was de waarde van het bedrijf nog zo’n $1,5 miljard. Dit was echter nog voordat de crypto-markten hun piek bereikten rond eind vorig jaar, waarna ze in daling zijn gebleven. Desalniettemin blijft Coinbase het goed doen; het is alsnog de meest populaire crypto-marktplaats en het verdient op elke transactie. Het bedrijf laat ook weten dat het nog steeds winstgevend is.  

De waardering van $8 miljard komt niet helemaal onverwacht; eerder dit jaar waardeerde het bedrijf het merk Coinbase zelf rond de $8 miljard toen het een acquisitie aanbod deed voor Earn.com.

Het bedrijf is ook al enige tijd in gesprek met investeerders omtrent een mogelijke tweede ronde van aandelenverkoop. Dit zodat vroege investeerders uitbetaald zouden kunnen worden. De interesse in de tweede ronde zou zo groot zijn geweest dat het bedrijf de VC firma’s van zich moest weren.

Volgens Mike Novogratz, CEO van Galaxy Digital, is de hoge waardering een sterk teken van de legitimiteit van de crypto-wereld en een weerlegging van de vergelijking met de tulpenmanie.

Bron Crypto Insiders

By |2018-10-04T00:41:59+00:00oktober 4th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie