Na het kopen van een ander aanzienlijk deel van BTC tijdens de huidige correctie bezit de op twee na grootste bitcoin whale nu meer dan 111.000 munten.

De laatste prijsdump van bitcoin tot rond de $40.000 heeft de op twee na grootste BTC whale in staat gesteld om meer porties van het actief te accumuleren tegen een korting. In een “buy the dip” moment heeft de entiteit meer dan $ 13 miljoen aan waarde van de cryptocurrency gekocht.

Satoshi Trading Bot

BTC whale koopt de dip

Het gedrag van deze mysterieuze whale of ten minste een van hun adressen is vaak gemeld. In april verkochten ze een aanzienlijk deel van hun porties toen de primaire cryptocurrency omhoog was geschoten naar zijn all-time high niveaus van boven de $ 60.000.

Tijdens de daaropvolgende correctie, toen het actief zich terugtrok tot onder de $ 40.000 en zelfs $ 30.000, hervatte de whale zijn koopdrift door verschillende opeenvolgende aankopen te doen. Interessant is dat bijna al deze aankopen werden gedaan toen de bitcoin enkele duizenden dollars was gedaald ten opzichte van de lokale pieken.

Deze transacties vinden meestal plaats op de grootste Amerikaanse cryptobeurs Coinbase. De laatste aankoop kwam uren geleden toen de entiteit 321 bitcoins kocht en overmaakte tegen een gemiddelde prijs van 40.500 dollar, wat ongeveer 1.000 dollar verwijderd was van de intraday bodem.

Zoals dit adres laat zien, heeft de walvis talloze opeenvolgende overdrachten naar de wallet gedaan. De totale stash is nu 111.795 BTC – of ongeveer $4.750 miljard aan waarde van de digitale asset.

Volgens de analist van CryptoQuant, die door de Twitter handle VentureFounder gaat, zit deze whale op een ongerealiseerde winst van $2,4 miljard.

3rd Largest Bitcoin Whale Address Behavior
Whale adres gedrag

Wie kocht de dip nog meer?

De “koop de dip” strategie is bijzonder populair in de cryptocurrency ruimte en die-hard HODLers als gevolg van de verhoogde volatiliteit in de markt. Bijgevolg gebruiken veel gelovigen de prijsdips om meer porties te accumuleren.

Nu lijkt het er echter op dat deze trend zich heeft uitgebreid tot ver buiten de gemeenschap en tot in hele landen. Zoals onlangs gemeld, kocht El Salvador ook 150 nieuwe bitcoins nadat BTC zich terugtrok tot 45.000 dollar.

De natie, die eerder deze maand als eerste bitcoin legaliseerde, heeft dus een totale voorraad van 700 munten die met de huidige prijzen ruwweg $30 miljoen waard zijn. Bovendien gaf de leider van het land, Nayib Bukele, het presidentiële advies dat “ze je nooit kunnen verslaan als je de dips koopt.”

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goed rendement kan worden behaald. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen.

Wordt lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen.

Lees hier meer Cryptocurrency nieuws.