De zaak tussen de SEC en Ripple komt in een stroomversnelling nu beide partijen deze week met moties zijn gekomen om de andere partij te dwingen documenten te overleggen die een sterke invloed op de zaak zullen hebben.

Op vrijdag diende Ripple een motie in om de SEC te dwingen bekend te maken of haar werknemers al dan niet XRP en andere digitale activa mochten verhandelen. Advocaat James K. Filan van Filan LLC, een advocaat die geïnteresseerd is in de zaak tussen de SEC en Ripple, onthulde dat de motie de SEC tot 3 september de tijd gaf om te reageren.

Het juridisch bevel komt als reactie op eerdere ontmoetingen die Ripple met de SEC heeft gehad in verband met deze kwestie, die geen resultaat hebben opgeleverd. De motie wil voortbouwen op de verdediging van Ripple dat het niet eerlijk was ingelicht door de SEC dat de verkoop van XRP zou neerkomen op de verkoop van een niet-geregistreerd effect.

De motie, die werd ingediend namens Ripple Labs Inc. en haar mede-oprichters Bradley Garlinghouse (CEO van Ripple) en Christian A. Larsen (uitvoerend voorzitter van Ripple), wil bewijs vinden dat de SEC haar werknemers toestemming gaf voor de verkoop van Bitcoin, Ether en XRP. Vandaar dat de motie probeert aan te tonen dat de SEC tot 16 januari 2018 “geen regels had aangenomen of opgelegd” die hun werknemers beperkten om XRP te verhandelen.

Terwijl de deadline voor het antwoord van de SEC nog niet is aangebroken, vorderen de toezichthouders ook met hun aanklacht en hebben ze een motie ingediend om Ripple te dwingen “om relevante video- en audio-opnamen te overleggen” van vergaderingen. In de motie die maandag werd ingediend, beweerde de SEC te hebben geleerd over de opnames die ze vroegen van een “belangrijke voormalige Ripple-werknemer” in een depositie die eerder deze maand werd afgenomen.

Bitvavo

De motie van de SEC is niet verrassend, omdat gespeculeerd werd dat ze de zaak misschien niet vanuit een technische richting benaderen, maar vanuit een marketingrichting.

Herinner u dat de SEC eerder een motie indiende om de interne communicatie-informatie van Ripple te verwerven. Slack, een software voor het organiseren van berichten en taken die gebruikt wordt door bedrijven, en die Ripple ook gebruikt, zou een echt wapen kunnen zijn voor het argument van de SEC. Advocaat Jeremy Hogan merkte destijds op dat de marketingaanpak waar de SEC achteraan gaat, wordt onderbouwd door de voetnoot in de motie die specificeert dat de berichten waar ze toegang tot willen hebben, afkomstig zijn van leden van Ripple’s marketingteam, leden van het XRP-marketingteam, en Ripple’s financiële team.

Hij voegt eraan toe dat deze personen niets te maken hadden met de vraag of XRP technisch gezien een effect was of niet en meer te maken hadden met de vraag of XRP werd “gemarket” als een effect of aandelenoptie in het bedrijf om geld op te halen. Hogan heeft dit ook gerecapituleerd in zijn recente analyse waarin hij stelde dat de SEC mogelijk bereid is om haar fair notice positie op te offeren om Ripple te nagelen op de aanklachten voor effectenmarketing.

De zaak lijkt zich op te bouwen naar een climax en sommige waarnemers verwachten dat er binnenkort een schikking zal worden getroffen tussen beide partijen.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.