• Wedbush Securities directeur Dan Ives zegt dat de prijsstijging van bitcoin meer is dan alleen een modegril.
  • In een notitie aan klanten benadrukte Ives de acceptatie van bedrijven voor BTC.

Een analist van het in Los Angeles gevestigde vermogensbeheer bedrijf Wedbush Securities zegt dat de prijsstijging van bitcoin waarschijnlijk geen modegril is.

In een recente notitie aan klanten verkregen door CNBC, beweerde directeur Dan Ives dat bitcoin een vaste waarde aan het worden is op de wereldwijde financiële markt. Ives vertelde klanten dat zakelijke acceptatie van bitcoin een belangrijke ontwikkeling is voor cryptocurrency en de toekomstige prijs zou beïnvloeden.

Hij schreef:

Wij geloven dat het verhaal en trend hier veel groter is dan alleen investeren in Bitcoin en de toekomstige prijs voorspellen, maar eerder rond de mogelijke gevolgen die crypto, blockchain en bitcoin het komende decennium kunnen hebben in de technologie en de zakenwereld.

Ives zei dat de populariteit van bitcoin geen modegril was, onder meer door de interesse van Paypal, Square, Visa en Tesla.

Hij ging verder:

Wij geloven dat de trend van transacties, bitcoin-investeringen en blockchain-gestuurde initiatieven de komende jaren zou kunnen verbeteren, maar eerder het begin van een nieuw tijdperk op het gebied van digitale valuta.

Het briefje van Ives kwam net een dag voor de recente rally van bitcoin naar een nieuw record boven de $ 51.000. Zijn vermogensbeheermaatschappij Wedbush Securities ondersteunt de acceptatie van bitcoin sinds 2014, waarbij BTC wordt aangeprezen als een disruptive kracht voor bestaande financiële markten.

Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).