Bitcoin (BTC) gaat nog lager ondanks de bull run tot boven $ 4.000 vorige week, Morgan Creek Digital Assets oprichter Anthony Pompliano zegt dit tegen CNBC op 26 december

“Op de korte termijn denk ik dat we nog lager kunnen gaan”, vertelde hij het netwerk.

In november had Pompliano een duik naar $ 3.000 voorspeld voor BTC / USD, die later die maand plaatsvond.

Sindsdien zijn prijzen op de cryptomarkten terug omhoog gegaan, met Bitcoin die zijn maandelijkse hoogste punt van bijna $ 4.300 bereikte voordat hij naar beneden corrigeerde om $ 3.782 te bereiken rond het tijd van schrijven. Sommige altcoins behaalden veel meer, met Bitcoin Cash (BCH) en Ethereum (ETH) meer dan een verdubbeling van hun respectievelijke USD waarden in dagen.

Op de vraag of Bitcoin de prijs was “gecorreleerd” met traditionele of Faang (Facebook, Apple, Amazon, Netflix en Google) aandelen ontekende Pompliano.

Net als cryptocurrencies zijn de FAANG aandelen in 2018 getuimeld, met traditionele aandelen die volgden tijdens de kerstperiode.

“Ik weet zeker dat er een aantal psychologische componenten in het spel zijn als de beurs naar beneden trekt,” Pompliano vindt Bitcoins correlatie met de S & P 500 “nul” en “bijna nul” met de dollar index.

Expert handelaar Tone Vays waarschuwt dat het sluiten onder het 50-maands moving average Bitcoin naar beneden kan brengen naar $ 1300, het hoogtepunt van de bull run in 2013.