De Litecoin prijs is voorbij de $ 110 gegaan met het halving evenement over 60 dagen. Het stijgende sentiment heeft ook gezorgd dat de bitcoin prijs zich herstelde tot over de $ 7.900 op het moment van schrijven.

Bitcoin richting de $ 8000

De bitcoin prijs heeft de afgelopen dagen weinig gedaan. Het bleeft zijwaartse bewegen rond ongeveer $ 7800.

Een kleine dip opnieuw tot de support van $ 7.450 een paar uur geleden werd al snel hersteld tijdens de Aziatische handelssessie in de ochtend, maar nogmaals, BTC is er niet in geslaagd om uit te breken.

Op het moment van schrijven handelt BTC met iets meer dan $ 7.900 met totale crypto marktkapitalisatie op hetzelfde niveau als gisteren – $ 250 miljard. De dubbele bodem op de BTC grafieken is opgemerkt door analisten.

Naarmate de driedaagse driehoek afneemt, komt er een breakout aan en neigen analisten naar de keerzijde. Handelaar ‘Jonny Moe’ noemde het een bearish wimpel ook met mogelijke nadelen.

Analist Josh Rager merkte op dat de pullback gebieden kunnen worden geplot met de Fibonacci retracement tool en dat BTC op dit moment op 0,236 Fib zat, wat het de afgelopen drie dagen heeft vastgehouden. Verdere lagere niveaus zijn 0.382, dat is $ 6.800, de meest verwachte dropzone, 0.500 bij $ 6.150 en 0.618 helemaal naar $ 5.400.

De huidige correctie is ongeveer 14%, wat minder is dan de helft van de 30% plus beweging die velen verwachten. Als de pullback zich afspeelt, zou hij vrij gemakkelijk naar dat 0,500 Fib niveau rond $ 6.200 kunnen gaan. Weiss Ratings stemde in met:

BTC is van een piek van $ 9.000 naar een recente correctie van $ 7.500 gevallen. En de correctie is misschien nog niet voorbij. Gebruik dit als een koopmogelijkheid.

Er is geen twijfel dat iets minder dan $ 7k zal worden gebruikt als een grote koop moment die waarschijnlijk de volgende bull-cyclus gaat inleiden, waarbij de BTC-prijs mogelijk wordt teruggebracht naar vijf cijfers.

Litecoin toont koopsignaal

Terwijl Bitcoin nog steeds wordt geconsolideerd, lijkt het Litecoin paar een belangrijk koopsignaal te hebben getoond volgens chart-analist Peter Brandt.

Met een daling in block reward en het reduceren van nieuwe litecoins wordt het aanbod op de open markt onderdrukt. Dit zal naar verwachting de prijzen omhoog brengen in de aanloop naar het halving evenement, zoals gepland op 6 augustus.

In de afgelopen uren steeg LTC met 8,6% tegen BTC en handelt het momenteel op 1.423.000 satoshis. Tegen USD heeft Litecoin 6% gewonnen op de dag om $ 110 te bereiken tijdens de Aziatische handel vanmorgen.