De India Central Bank vormt een nieuwe eenheid om blockchain-regulering aan te pakken

//De India Central Bank vormt een nieuwe eenheid om blockchain-regulering aan te pakken

De India Central Bank vormt een nieuwe eenheid om blockchain-regulering aan te pakken

De centrale bank van India, India Central Bank, heeft naar verluidt een nieuwe eenheid gevormd die zich gaat bezighouden met het onderzoek doen naar regelgevingskaders voor blockchain, cryptocurrencies en andere technologieën in het land.

Niet alleen India Central Bank

Ook de Reserve Bank of India (RBI) bezit al over zo’n nieuwe eenheid. Zo hebben zij zo’n team al ongeveer een maand geleden opgezet, met als doel om onderzoek te doen en mogelijk regels op te stellen voor opkomende technologieën, waaronder blockchain.

Volgens de RBI moet de regelgever ook nieuwe opkomende gebieden gaan onderzoeken om na te gaan wat kan worden aangenomen en wat er niet kan worden aangenomen. Deze nieuwe eenheid bevindt zich in de experimentele fase en zal in de loop van de tijd verbeteren.

Regelgevinskader

De eenheid van de RBI heeft nog niks officieel heeft aangekondigd, zijn er vele geruchten dat ze een regelgevingskader voor blockchain aan het creëren zijn. Nu wil de eenheid van de India Central Bank hier tegen in gaan.

Bron Newsbit

By |2018-08-28T08:13:33+00:00augustus 28th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie