De Ethereum prijs overtreft eindelijk zijn hoogste punt in 2018 en overtreft $ 1.428

Ether (ETH), de grootste altcoin op basis van marktkapitalisatie, bereikte op 19 januari eindelijk nieuwe recordhoogtes ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

ETH/USD 1 uurs candle grafiek (Bitstamp). Bron: Tradingview

Etherprijs is terug na 3 jaar

Gegevens van TradingView toonden aan dat ETH / USD tijdens de handel op dinsdag zijn bestaande record versloeg en $ 1.428 op Bitstamp passeerde.

Ethereum kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

De prestatie, die een prijsplafond herstelt dat sinds 13 januari 2018 van kracht is, kwam toen Ether op die dag 15% won, met een rendement van bijna 100% sinds het begin van het jaar.

De altcoin profiteerde van interesse in gedecentraliseerde financiële (DeFi) -handel gebouwd rond het Ethereum netwerk, in de context van een bredere heropleving van altcoin die eerder in januari vorm begon te krijgen.

“Ethereum $ 1.400. Als dit volgens Fibonacci blijft lopen, kunnen we $ 1.600 bereiken”, vatte analist Michaël van de Poppe dinsdag samen aan Twitter volgers.

Van de Poppe had eerder voorspeld dat de Fibonacci niveaus op korte termijn de ETH / USD kan oplopen tot $ 2.600.

“Het dagelijkse transactievolume van Ethereum verloopt parabolisch”, voegde Ryan Watkins, een onderzoeker bij Messari, toe.

“Het vereffent nu dagelijks $ 12 miljard aan transacties $ 3 miljard meer dan Bitcoin. Stel je voor dat je niet bullish $ ETH bent.”

De Concorde van crypto?

Zoals Cointelegraph meldde, vereffent het Ethereum netwerk nu ongeveer 28% meer transacties per dag dan Bitcoin (BTC), maar blijft het geplaagd door hoge kosten als gevolg van toegenomen gebruik.

In een speciale analyse die deze week werd vrijgegeven, vergeleek de populaire investeringsstrateeg Lyn Alden Ethereum als concept met Concorde, met het argument dat het misschien nog niet de mainstream bereikt op een vergelijkbare manier als het supersonische vliegtuig.

“Misschien zal Ethereum herhalen totdat het een duurzame plek voor zichzelf vindt”, schreef ze.

“Aan de andere kant kan Ethereum uiteindelijk gebukt gaan onder zijn eigen complexiteit en gebrek aan breed economisch gebruik, zoals de Concorde.”

Meer crypto nieuws.