De cryptoboom is voorbij, zegt chipmaker AMD

//De cryptoboom is voorbij, zegt chipmaker AMD

De cryptoboom is voorbij, zegt chipmaker AMD

Chipmaker AMD heeft flink geprofiteerd van de cryptohype.

Grafische kaarten gingen eerder dit jaar als warme broodjes over de toonbank, omdat ze uitstekend geschikt zijn om cryptomunten mee te delven.

De processor op de videokaarten is speciaal ontworpen om zoveel mogelijk berekeningen per seconde te doen. Precies wat nodig is om de complexe puzzels op te lossen om digitale valuta te ‘minen’.

Veel grafische kaarten raakten zelfs uitverkocht – en daar waren gamers weer boos over.

Maar de hausse op cryptomunten is nu over z’n hoogtepunt heen, merkte AMD woensdag op bij de presentatie van de tweedekwartaalcijfers. In het lopende kwartaal verwacht het Amerikaanse bedrijf geen noemenswaarde impact op de resultaten van de cryptomarkt.

“In het tweede kwartaal kwam ongeveer 6 procent van de omzet uit blockchain”, zei CEO Lisa Su in een toelichting voor analisten. “Voor het derde kwartaal daalt dit richting nul.”

Ondanks een recente opleving is de bitcoin nog altijd bijna 40 procent in waarde gedaald ten opzichte van het begin van het jaar.

Gelukkig kan AMD de weggevallen crypto-omzet compenseren met goede resultaten op andere vlakken, zoals chips voor datacenters en de succesvolle Ryzen-processors.

“De omzet uit grafische kaarten is gedaald, voornamelijk door de lagere blockchainverkopen. Maar dat is deels goedgemaakt door betere cijfers in de datacenterbranche”, zei financieel directeur Devinder Kumar. “Ook zijn er dit jaar 44 desktops en laptops met Ryzen-chips op de markt gekomen. Daarmee liggen onze klanten op koers om het doel van 60 Ryzen-systemen in 2018 te halen.”

Bron Business Insider

By |2018-07-27T15:44:16+00:00juli 27th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie