Bitcoin kan gewoon een wereldwijde asset worden. Dat stelt Larry Fink, het hoofd van ‘s werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock. Tijdens een gesprek met de voormalige gouverneur van de Bank of England, Mark Carney, zei Fink dat Wall Street de laatste tijd geïnteresseerd raakte in Bitcoin.

Bitcoin kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

Bitcoin kan een wereldwijde asset worden

Nadat Bitcoin zijn vorige record had overtroffen, merkte Larry Fink op dat Bitcoin een wereldwijde asset zou kunnen worden. Hij verklaarde dat, hoewel Bitcoin in staat was om een ​​groot aantal investeerders aan te trekken, dit actief een kleine markt vertegenwoordigt in vergelijking met andere. Vervolgens zei hij dat virtuele valuta kunnen evolueren tot een wereldwijd actief op de markt.

De hele markt voor cryptocurrency is nu $ 555 miljard waard. Om het te vergelijken: goud heeft een marktwaarde van $ 9 biljoen. Dit toont duidelijk aan dat de markt voor cryptocurrency kan blijven groeien. Bovendien zou Bitcoin zeker een wereldwijd actief kunnen worden als het wordt omarmd door investeerders en bedrijven.

Hij deelde vervolgens met de heer Carney dat Bitcoin dagelijkse grote schommelingen ervaart. Dit komt omdat het nog steeds een magere markt is. Hij zei echter dat het mogelijk een wereldwijde asset zou kunnen worden. Deze opmerkingen zijn afkomstig van de CEO van BlackRock. Het bedrijf beheert momenteel ongeveer $ 7 biljoen aan activa op een breed scala aan financiële markten.

Dit is niet de eerste keer dat erkende hedgefonds managers interesse in Bitcoin tonen. Paul Tudor Jones en Stanley Druckenmiller spreken ook positief over Bitcoin en de cryptomarkt.

Vanwege de grote hoeveelheid ondersteuning die Bitcoin in 2020 heeft ontvangen zien we nieuwe recordhoogtes voor de digitale valuta. Bitcoin overtrof een paar dagen geleden $ 19.800 en blijft ondanks retracing relatief dicht bij deze niveaus. Op het moment dat dit artikel wordt geschreven, wordt Bitcoin verhandeld rond $ 18.850 en heeft het een marktkapitalisatie van $ 346 miljard.

Andere virtuele valuta hebben ook positief gereageerd op de recente uitbreiding van Bitcoin. Ethereum (ETH), XRP en Litecoin (LTC) zijn nu de vier grootste cryptocurrencies ter wereld (exclusief Tether). Binnenkort zouden we deze munten hoger kunnen zien gaan om ook nieuwe hoogtepunten te bereiken.

Dit jaar kan bitcoin ondanks de uitbreiding van het Coronavirus 170% winst boeken. Het is vermeldenswaard dat Bitcoin in maart van dit jaar voor een korte periode daalde tot $ 3.800. Een paar maanden later en na de halvering bereikte Bitcoin $ 19.800.

Meer Bitcoin nieuws.

Bitcoin prijs in Euro: