Het native token van de cryptocurrency exchange Binance is vandaag in prijzen gestegen waardoor het de op twee na grootste digitale valuta is achter Bitcoin en Ethereum.

Binance Coin of BNB is een van de best presterende digitale valuta van de week. In de afgelopen 24 uur is het zo sterk gestegen dat het erin is geslaagd om verschillende grote cryptocurrencies te overtreffen, waaronder XRP, Polkadot, Cardano en zelfs de stablecoin Tether in termen van marktkapitalisatie.

Cryptocurrency prijzen, Grafieken en market cap door CoinMarketCap.com
BNB/USD 1D – Tradingview.com

Sinds het begin van 2021 heeft BNB maar liefst 560% verdiend, terwijl Bitcoin, dat tot nu toe ook een sterlingjaar heeft gehad, in vergelijking 75% heeft behaald.

Binance CEO Changpeng Zhao merkte op dat het ook een recordhoogte had bereikt tegen Bitcoin.

Sneller en goedkoper dan Ethereum

Het momentum komt van het feit dat Ethereum nu erg duur is om te gebruiken voor kleinere transacties vanwege de netwerkvraag en hoge kosten.

In 2020 creëerde Binance een sneller, goedkoper alternatief voor rivaal Ethereum, genaamd Binance Smart Chain (BSC), dat aan momentum en nieuwe partners wint.

Nieuwe gebruikers die willen meedoen aan de snelgroeiende gedecentraliseerde financiële ruimte (DeFi) zijn afgeschrikt met hoge kosten voor op Ethereum gebaseerde protocollen (die nog steeds industriestandaard zijn) en overschakelen naar alternatieven zoals BSC. Dit is allemaal goed geweest voor BNB, dat als onderpand kan worden gebruikt op een reeks nieuwe opbrengstboerderijen die het bedrijf heeft gelanceerd.

Het belangrijkste verschil is dat Binance en zijn token BNB gecentraliseerd zijn – de beurs is eigendom van een bedrijf en heeft een CEO. Ethereum is een gedecentraliseerd slim contract- en applicatienetwerk dat autonoom draait.

Elders op cryptomarkten

BNB staat deze vrijdag zeker in de schijnwerpers, maar er zijn verschillende andere crypto activa die een geweldige week hebben gehad.

Bitcoin bereikte een recordhoogte van $ 52.500 op woensdag 17 februari en handelt op het moment van schrijven net iets lager dan $ 51.700.

Ethereum, dat steeds meer in het oog wordt gehouden door institutionele beleggers, heeft ook zijn hoogste prijs ooit bereikt toen het tijdens de late handel op donderdag 18 februari $ 1.950 bereikte, en bevindt zich nog steeds heel dicht bij die niveaus.

Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).