De koers van bitcoin is de afgelopen tijd flink gestegen. Het is daarmee de hoogste koers in lange tijd. Op coinmarketcap is te zien dat de maand april erg goed is geweest voor Bitcoin. Met een uitschieter naar 5600 dollar. Online Bitcoin koers bekijken.

Plotselinge koersschommelingen als deze kunnen ook worden veroorzaakt als een partij een grote koop- of verkooporder heeft geplaatst, schrijft Bloomberg.

Omdat de cryptovaluta op meerdere platforms wordt verhandeld, kan een transactie op één beurs voor een groot effect zorgen. Als andere beleggers volgen, kan een partij op deze manier een forse koersschommeling veroorzaken. 

Hoogste niveau in vier maanden

De koersstijging van vandaag is de grootste sinds het laatste kwartaal van 2017. Volgens een rapport dat onlangs is geschreven door Tuur de Meester staan we aan de vooravond van een nieuwe bullrun. De vorige bullrun die in december 2017 eindigde raakte een koers van 20.000 dollar per Bitcoin.

Bitcoin (BTC) is op het moment van schrijven $5.331 waard na 1,7% te zijn gestegen. Waar bitcoin uiteindelijk naartoe zal gaan zal in de komende uren duidelijk worden. Bitcoin klimt nu aardig, echter bestaat er de kans dat BTC toch weer terugzakt in de komende dagen.

Op dit moment is de eerstvolgende resistance om in de gaten te houden het prijsniveau op ongeveer $5.350. Aan de onderzijde zal de koers mogelijk support vinden op $5.050 of $5.000.

Over het algemeen blijven de analisten positief voor wat betreft de langere termijn. Analisten als Tom Lee en Moon Overlord is het overduidelijk dat bitcoin zich nu in de accumulatiefase zit. Na deze fase, van weinig bewegingen naar beneden of omhoog, zal bitcoin in een sterke bullmarkt terecht gaan komen, aldus de analisten.