Zou bitcoin aan de vooravond kunnen staan van een nieuwe bull-run, voortgestuwd door de meest recente golden cross die plaatsvond toen het 50-daags moving average (MA) het 200-daags MA overtrof?

De recente prijsstijging van Bitcoin heeft geleid tot de vorming van een golden cross nu het 50-daags voortschrijdend gemiddelde (MA; Moving average) voorbij het 200-daags voortschrijdend gemiddelde (MA) is gegaan. Hoewel het wordt beschouwd als een achterblijvende indicator, hebben eerdere soortgelijke gevallen geleid tot verdere prijsstijgingen voor BTC, met investeerders die nu ook een soortgelijke beweging verwachten.

Bitcoin Golden Cross

Deze populaire indicator treedt op wanneer een korte-termijn voortschrijdend gemiddelde (de 50-daags in dit geval) een belangrijk lange-termijn voortschrijdend gemiddelde (200-daags) overtreft naar de bovenkant. Bijgevolg werkt het precies omgekeerd aan de death cross, en analisten beschouwen het typisch als een bullish signaal op lange termijn.

De geschiedenis toont tal van dergelijke voorbeelden in BTC’s meer dan een decennium-lang bestaan, met enkele van de meest naar boven gebrachte aan het einde van 2015 en aan het begin van 2019. Beide gevallen stuwden aanzienlijke prijswaarderingen voor de primaire cryptocurrency.

Een ander voorbeeld deed zich voor in mei 2020, toen het actief zich onder de $ 10.000 worstelde. In de daaropvolgende maanden schoot het omhoog, verdubbelde het zijn waarde, en ging het verder richting onbekend terrein.

Bitcoin’s prijsherstel van de recente inzinkingen heeft ervoor gezorgd dat het 50-daags voortschrijdend gemiddelde is gestegen, terwijl het langere – 200-daags MA – relatief stabiel is gebleven. Zo gebeurde de vorming van de golden cross met de close van gisteren, zoals opgemerkt door verschillende bekende BTC-analisten.

BTCUSD. Source: TradingView
BTCUSD Golden Cross Formation. Bron: TradingView

Gaat prijs richting $50k?

Zoals hierboven vermeld, is bitcoin de afgelopen dagen op dreef geweest, vooral na de maandagse achtbaan toen het uiteindelijk daalde tot $43.400. Het heeft meer dan $4.000 hersteld in twee dagen, waardoor de sluiting boven $47.000 mogelijk werd om het gouden kruis te vormen. Bovendien kwam deze stijging ondanks de meest recente FUD die uit China kwam.

Volgens de on-chain analist Will Clemente, zou BTC verder omhoog kunnen gaan naar de augustus stijging naar $50.000 als het succesvol boven de $47.000 breekt en blijft. In de uren na de golden cross dook bitcoin iets onder dat niveau, maar heeft het vrij snel teruggewonnen en staat er momenteel enkele honderden dollars boven.

Bitvavo

Verdere technische analyse laat zien dat het voor BTC belangrijk is om de week boven het 200-daags voortschrijdend gemiddelde af te sluiten voor een mogelijke hertest van het $50.000-niveau.

Het is echter de moeite waard om op te merken dat beleggers op hun hoede moeten zijn voor de zogenaamde prijs fakeouts – dit zijn situaties waarin het 50-daags MA het 200-daags MA kort overstijgt voordat het er weer onder komt. Dit bevestigt alleen maar de overtuiging dat de golden cross moet worden gezien als een indicator voor de langere termijn.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goed rendement kan worden behaald. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen.

Wordt lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen.

Lees hier meer Cryptocurrency nieuws.