De autoriteiten van Dubai blijven de adoptie van de cryptocurrency-industrie stimuleren door meer wettelijke goedkeuringen te pushen.

Financiële regelgevers in de Verenigde Arabische Emiraten hebben een regeling getroffen om de handel in cryptocurrency officieel toe te staan en te ondersteunen in een economische vrije zone in Dubai.

De Dubai World Trade Centre Authority (DWTCA) kondigde woensdag aan dat het een overeenkomst had getekend met de Securities and Commodities Authority (SCA) van de VAE om de regulering en handel van crypto-activa binnen de DWTCA-vrije zone te ondersteunen.

Het nieuwe initiatief schept een kader dat de DWTCA in staat stelt de nodige goedkeuringen en licenties af te geven voor financiële activiteiten die verband houden met cryptocurrencies. Als onderdeel van de overeenkomst zal de SCA ook toezicht houden op belangrijke cryptogerelateerde activiteiten, zoals uitgifte-, noterings-, handels- en vergunningsprocessen.

Volgens de aankondiging werd de overeenkomst ondertekend door SCA waarnemend CEO Maryam Al Suwaidi, DWTCA directeur-generaal Helal Saeed Al Marri, evenals een leidinggevende van het Dubai Department of Tourism and Commerce Marketing.

Al Suwaidi zei dat het nieuwe project in lijn is met de toezegging van de DWTCA om haar diensten als vrije zone uit te breiden en nieuwe technologieën te ondersteunen, zoals niet-fungibele tokens. “Aangezien Dubai doorgaat met zijn streven naar een innovatie en digitaal geleide economie, wil DWTCA bedrijven ondersteunen die worden ondersteund door blockchain en cryptografische technologieën,” voegde hij eraan toe.

De DWTCA en de SCA reageerden niet onmiddellijk op verzoek om commentaar. De autoriteiten sloten eerder in mei een soortgelijke overeenkomst om de ontwikkeling van de crypto-industrie in de Dubai Airport Free Zone Authority te stimuleren.

De nieuwe overeenkomst versterkt verder het groeiende engagement van de VAE om een crypto-vriendelijke wereldwijde hub te worden.

In april verklaarde minister van Economie Abdulla Bin Touq Al Marri dat cryptocurrencies en asset tokenization de sleutel zullen zijn tot de plannen van het land om zijn economie in 10 jaar te verdubbelen. De lokale beurs, Nasdaq Dubai, noteerde vervolgens in juni een openbaar Bitcoin (BTC)-fonds van de Canadese beheerder van beleggingsfondsen voor digitale activa 3iQ.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goed rendement kan worden behaald. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen.

Wordt lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen.

Lees hier meer Cryptocurrency nieuws.