Dagen van Wilde Westen voorbij, tijd voor institutionele investeerders

//Dagen van Wilde Westen voorbij, tijd voor institutionele investeerders

Dagen van Wilde Westen voorbij, tijd voor institutionele investeerders

Het blijkt dat een groeiend aantal vermogende individuen en institutionele investeerders Bitcoin lijkt te kopen via over-the-counter (OTC) transacties. Sommige van deze transacties verzenden meer dan $100.000 waard aan Bitcoin.

Bobby Cho, hoofd van de handelsafdeling bij Cumberland, een cryptocurrency-exchange van DRW Holdings LLC, deed bovenstaande onthulling in een interview met Bloomberg. In de crypto-wereld heerst sterk de gedachte dat men moet afwachten tot institutionele investeerders de markt instappen, maar volgens Bobby Cho is dat al aan het gebeuren. Cho zegt:

Wat je ziet gebeuren is de professionalisering over de gehele linie in deze markt. De dagen van het wilde westen in crypto zijn voorbij.

Cho geeft verder aan dat de reden waarom institutionele investeerders er nu voor kiezen om in te stappen is dat de volatiliteit van de markt is afgenomen. Het aantal grote koersschommelingen in de markt is teruggelopen:

Een van de grootste kritieken van institutionele investeerders op crypto is de volatiliteit. In de afgelopen vier tot zes maanden handelde de markt in een zeer beperkt bereik, en dat lijkt overeen te stemmen met traditionele financiële instellingen die steeds comfortabeler de markt induiken.

Aldus Bobby Cho. Veel grote kopers en verkopers geven hun voorkeur aan de OTC-handel. In een privé transactie kunnen zij namelijk de prijs van te voren vaststellen en hoeven zij zich geen zorgen te maken over eventuele plotselinge schommelingen in de koersen op het moment van de transactie.

Jeremy Allaire, CEO van Circle, een cryptocurrency-exchange van Goldman Sachs, verklaart dat hun OTC-handel verdrievoudigd is sinds zijn debuut. Tevens geeft hij aan dat de OTC-markt nog de potentie heeft om flink te groeien.

Bron Crypto Insiders

By |2018-10-04T00:41:48+00:00oktober 4th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie