Bitcoin moet er zijn om mensen in staat te stellen te sparen in het geval de overheid faalt, zei senator Cynthia Lummis

Temidden van de ondertekening door de Amerikaanse president Joe Biden van wetgeving om de schuldlimiet van de overheid te verhogen tot 28,9 biljoen dollar, zei senator Cynthia Lummis dat Bitcoin (BTC) een zegen van God is.

Senator Lummis hield donderdag een toespraak voor de Senaat, waarin ze haar perspectief gaf op hoe digitale valuta’s zoals Bitcoin landen zoals de VS mogelijk kunnen helpen bij het aanpakken van de dreigende crisis wanneer de staat zonder geld komt te zitten.

Lummis zei dat een van de redenen waarom ze zo geïnteresseerd was geraakt in niet-fiatte digitale valuta’s zoals Bitcoin, is dat ze niet door de overheid worden uitgegeven en dus niet gebonden zijn aan de schulden die worden “opgestapeld door overheden”, zoals de Verenigde Staten.

Omdat cryptocurrencies niet gebonden zijn aan regeringen en politieke verkiezingen, moeten ze groeien en er zijn, zodat mensen kunnen sparen in het geval regeringen falen, stelde Lummis:

“Keer op keer hebben presidenten van beide partijen de schuld op onverantwoorde wijze laten oplopen, zonder enig plan om dit aan te pakken. Dus Thank God voor Bitcoin en een andere niet FIAT munten die de onverantwoordelijkheid van regeringen overstijgt, inclusief die van ons.”

President Biden van de Verenigde Staten heeft donderdag officieel de wetgeving ondertekend die het leenplafond van de staat tijdelijk verhoogt, waardoor de deadline voor het in gebreke blijven van de overheid slechts tot december wordt opgeschoven. De wetgeving zou het schuldplafond verlengen met 480 miljard dollar van de huidige staatsschuld van 28,4 biljoen dollar.

Bitvavo

Lummis heeft zich ontpopt als een van de meest vocale voorstanders van Bitcoin in de Amerikaanse Senaat. De senator staat bekend om het verzamelen van aanzienlijke hoeveelheden Bitcoin, met een van haar laatste aankopen ter waarde van tussen de $ 50.000 en $ 100.000.

In februari lanceerde Lummis de Financial Innovation Caucus om collega-wetgevers voor te lichten over Bitcoin en andere cryptocurrencies. De pro-Bitcoin senator staat ook bekend om haar deelname aan de laser-eye flash mob op Twitter eerder dit jaar, waarbij ze voorspelde dat Bitcoin $100.000 gaat bereiken voor het einde van 2021.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.