Op vrijdag 15 oktober overschreed Bitcoin (BTC) voor het eerst sinds april de $ 60.000, na de aankondiging van de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) van het Bitcoin futures exchange-traded fund (ETF), wat een prijspiek in de hele cryptocurrency markt teweegbracht.

De beweging werd aanvankelijk aangewakkerd door geruchten die de ronde deden voorafgaand aan de eerste aankondiging dat de SEC begin volgende week de eerste Bitcoin ETF zou goedkeuren.

Interessant is dat op 14 april 2021, toen BTC zijn all-time high bereikte, de crypto market cap $ 2.194 biljoen was, terwijl het nu $ 2.505 biljoen is, waarbij veel experts nog steeds voorspellen dat Bitcoin een nieuwe all-time high zal registreren.

Op zaterdagochtend handelde de wereldwijde cryptocurrency-markt in het groen; op het moment van schrijven is de totale waarde van de markt 4,14% gestegen ten opzichte van de vorige dag, wat betekent dat de cap meer is dan ‘s werelds meest waardevolle bedrijf Apple Inc. (NASDAQ: AAPL).

Wereldwijde 7daagse crypto market cap. Bron: Coinmarketcap.com

Bovendien bedroeg het totale volume van de cryptomarkt in de afgelopen 24 uur $116,23 miljard, een stijging van 0,72%. Tegelijkertijd is het 24-uursvolume van DeFi $14,97 miljard, goed voor 12,88% van het hele volume van de cryptomarkt, terwijl het gecombineerde volume van alle stabiele valuta’s $91,19 miljard is, goed voor 78,46%.

ETF een “arbitragekans voor hedgefondsen”

Niettemin beschouwt econoom, beleggingsstrateeg en voormalig hedgefondsmanager Raoul Pal de uitgifte van de BTC futures ETF als een positieve zet, maar hij geeft toe dat het in wezen enorme arbitragemogelijkheden biedt voor hedgefondsen, omdat deze contracten waarschijnlijk tegen een grote premie zullen worden verhandeld tijdens bull-fasen, en zij zullen kunnen profiteren van die rendementen.

Bitvavo

Hij verklaarde:

“Dit is de oude truc van de financiële markt – je moet nu meerdere nieuwe tussenpersonen toevoegen die allemaal winst maken – de ETF-aanbieder, het clearinghuis, de futuresbroker, de administrateur, de auditor, het advocatenkantoor, de CME en de hedgefondsarbiters.

Wall Street wordt rijker. Particuliere beleggers verliezen. Alweer.”

BTC prijsrally

Ondanks de zorgen van Pal, bereikte de prijs van Bitcoin, als gevolg van een nieuwe nachtelijke stijging dankzij het nieuws, een nieuw hoogtepunt in zes maanden van meer dan $62.000, waardoor het kort minder dan $2.000 verwijderd is van het bereiken van een all-time high; in feite is Bitcoin nu met ruwweg 44% gestegen sinds het begin van oktober.

Op dit moment is het vlaggenschip van de digitale activa verhandeld op $ 61.400, een stijging van 3,49% in de afgelopen 24 uur en 11,84% in de afgelopen zeven dagen.

Sommige experts voorspellen een recordbrekende afsluiting van het jaar, waarbij één prijsvoorspellingsmodel voorspelde dat Bitcoin in november een nieuwe all-time high zou bereiken, waarbij hetzelfde model voorspelde dat BTC tegen het jaar 2021 zes cijfers zal bereiken.

Over het algemeen zullen, voorafgaand aan een mogelijke prijsontdekkingsperiode, all-time highs van meer dan $65.000 dienen als het volgende weerstandsniveau. Maar hoewel de Bitcoin-prijs de afgelopen weken een felle rally heeft doorgemaakt, is de BTC-balans op exchanges op het laagste niveau in negen maanden gebleven, wat suggereert dat beleggers de digitale activa in hun portemonnee houden in plaats van zich voor te bereiden op verkoop.

Ten slotte hebben de prijzen van andere belangrijke cryptocurrencies de afgelopen week ook aanzienlijke stijgingen gekend, met Ethereum (ETH), Binance Coin (BNB), en Polkadot (DOT) die allemaal prijsstijgingen van 10% of meer hebben gezien.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.