Cryptomarkt houdt flinke groei vol: Bitcoin, Ethereum, EOS en meer

//Cryptomarkt houdt flinke groei vol: Bitcoin, Ethereum, EOS en meer

Cryptomarkt houdt flinke groei vol: Bitcoin, Ethereum, EOS en meer

Eindelijk toont de cryptomarkt twee dagen op rij groene cijfers. Op het moment van schrijven staat bijna de complete top twintig in de plus, met als koploper Bitcoin. De cryptocurrency is de 6700 dollar voorbij geschoten, met een handelsvolume dat voorlopig zorgen wegneemt.

Bitcoin toont flinke groei

De afgelopen dagen doken er meerdere tekenen op die erop wijzen dat verschillende grote instanties in cryptocurrency willen stappen. Dat is niet alleen an sich al een legitimering van de markt voor de lange termijn, maar zorgt ook voor een influx aan kapitaal. Althans, potentieel, er is immers nog niks bevestigd.

Toch is/was het de positieve boost die de cryptomarkt de afgelopen dagen nodig had. Het recept voor momentum was er zondag en maandag zeker, maar het volume bleef zo laag dat de meeste munten niet van de grond konden komen. Bitcoin zat maandag zelfs op het laagste handelsvolume van de afgelopen 36 weken.

De afgelopen 24 uur kwam er eindelijk beweging in de markt. Vooral Bitcoin Cash toonde opvallend sterk momentum, en steeg negen procent in waarde. De munt is net onder de 800 dollar blijven steken. De oorzaak? Het nieuws dat Google informatie over Bitcoin Cash aan zijn website heeft toegevoegd.

Ook Ethereum maakte een flinke sprong, naar de 470 dollar, met genoeg potentie om zeer binnenkort de 500 dollar voorbij te schieten. Ripple pakte ook groene cijfers mee, met een stijging van zes procent. Daarmee zit de merkwaardige munt nu op de 0,47 dollar.

Bitcoin Euro

Dat is nog steeds weinig ten opzichte van eind vorig jaar, maar dat is een oneerlijke vergelijking. Althans, wanneer je uitzoomt en naar het grotere plaatje kijkt, dan gaat het bijzonder goed met de cryptomarkt. Laat je visie niet domineren door het beeld dat door pieken wordt geschapen.

EOS is de grote ster van de afgelopen 48 uur, met een stijging van twintig procent! Maar goed, die boost komt niet vanuit het niks. Niet alleen het bedrijf Bitmain maar ook PayPal-oprichter Peter Thiel bevestigden gisteren dat ze twee miljard dollar in het bedrijf achter EOS hebben gestoken. En tja, dat is natuurlijk een absoluut groen licht voor verdere hongerige investeerders.

Verder valt Litecoin op, met een stevige groei van zeven procent, en wist NEO ook acht procent mee te pakken. Nu is het de vraag of het momentum de komende 48 uur in stand gehouden kan worden. Ook hier geldt: liever langzame en degelijke groei, dan lege hype. Wordt vervolgd!

Bron Want

By |2018-07-18T03:56:48+00:00juli 18th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie