Bitcoin (BTC) prijzen en altcoin prijzen hebben hun laagste punt wellicht al bereikt volgens een nieuwe analyse van Binance research.

In de nieuwste editie van haar onderzoeksbulletins, heeft Binance Research, de gespecialiseerde analyse afdeling van de exchange, verschillende actuele fenomenen en trends binnen cryptocurrency-markten onderzocht.

Onder hen was de correlatie tussen bitcoin en altcoin prijzen, gegevens van 2014-2019 bevestigen dat de 90 dagen tot half maart de langste periode van hoge correlatie in de marktgeschiedenis vertegenwoordigden.

Volgens historisch gedrag neigen dergelijke periodes tot trendomkeringen. De 90 dagen tot half maart verwerkten de daling van Bitcoin van $ 6.500 naar ongeveer $ 3.100, wat Binance deed suggereren dat markten zich nu zouden kunnen herstellen na het einde van de record correlatieperiode.

“Na het ontstaan ​​van een periode met de hoogste interne correlaties in de cryptogeschiedenis, kunnen de gegevens het idee ondersteunen dat de cryptomarkt al een dieptepunt heeft bereikt”, vatte de beurs samen.

Zoals Cointelegraph aangaf, had Binance eerder de veranderende relatie tussen bitcoin- en altcoin-prijzen bekeken, waarbij het afronden van altcoins minder gecorreleerd raakte met bitcoin, maar meer tegen de dollar.

Het laatste bulletin bevatte ook inzichten over de beleggers van cryptocurrency: institutionele beleggers controleren ongeveer 7% van het aanbod, zegt Binance, ongeveer gelijk aan een dertiende van de institutionele controle van de Amerikaanse aandelenmarkt.

Vorige week onderschreef een andere bekende stem ondertussen het verhaal dat cryptomarkten een dieptepunt hadden bereikt.

Thomas Lee, senior marktanalist en mede-oprichter van Fundstrat Global Advisors, wees op drie jaar hoge lezingen op zijn zogenaamde “Bitcoin Misery Inde (BMI) als potentieel bewijs dat er geen verdere daling zou optreden.

“De belangrijkste afhaalmogelijkheid is […] verder bewijs dat de bear market voor Bitcoin waarschijnlijk eindigde op $ 3.000,” schreef hij op Twitter op Thursday.arch