De grootste verliezers van deze week zijn de grootste winnaars van vandaag – maar Bitcoin loopt achter op het peloton.

De meeste cryptocurrencies staan ​​vandaag weer in het groen en hebben een deel van de verliezen die eerder in de week werden gezien goedgemaakt, na een plotselinge verandering in het sentiment vandaag.

De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies daalde gisteren naar een dieptepunt in 30 dagen van $ 325 miljard, maar is sindsdien weer gestegen tot bijna $ 343 miljard – waarmee van de ene op de andere dag $ 18 miljard werd toegevoegd.

Een groot deel van deze groei kan worden toegeschreven aan winsten op de altcoin-markt, aangezien alle top 10 altcoins nu sterk in het groen staan. Chainlink (LINK) is op dit moment leider, na de afgelopen 24 uur 16% te hebben gewonnen om $ 9,56 te bereiken, terwijl Ethereum (ETH) en Polkadot (DOT) elk meer dan 4% stijgen en de altcoin-markt als geheel stijgt 5,2% in de afgelopen dag.

Bitcoin (BTC), aan de andere kant, bereikte gisteravond een hoogste punt van $ 10.786, maar wordt momenteel verhandeld tegen $ 10.613 na een winst van 3,1% in de afgelopen dag. De cryptocurrency heeft zijn marktdominantie enigszins zien afnemen, omdat Bitcoin beter presteerde dan de altcoin-markt.

Hoewel de overgrote meerderheid van cryptocurrencies het goed doen op de 24-uurs tijdschaal, staat meer dan 80% de afgelopen week nog steeds in het rood – en sommige behoorlijk aanzienlijk. Chainlink, Ethereum en Polkadot behoren tot de slechtste presteerders op deze tijdschaal en dalen met 10-20% per stuk, terwijl Bitcoin relatief goed standhoudt, met een verlies van slechts 2,8% in de afgelopen week.

Deze kleine opleving komt ondanks nieuws over de plannen van Rusland om hard te werken aan niet-conforme cryptocurrency-houders met mogelijke gevangenisstraf en meer dan $ 1 miljard (gecombineerd) in Bitcoin- en Ethereum-opties die vandaag aflopen.

Desalniettemin was er een licht herstel in het algemene marktsentiment volgens de Crypto Fear & Greed Index van alternative.me, die nu op 46 staat, tegenover 39 gisteren. Dit betekent dat het sentiment positiever is geworden, maar er is nog steeds een lichte angst in de markt.