Cryptobedrijven zetten voor het eerst lobbyisten in

//Cryptobedrijven zetten voor het eerst lobbyisten in

Cryptobedrijven zetten voor het eerst lobbyisten in

Verschillende Amerikaanse bedrijven die met cryptovaluta bezig zijn – waaronder beurzen Coinbase en Circle -hebben een lobbyclub opgezet. De Blockchain Association moet hun belangen gaan duidelijk maken aan de politici in het Capitool. Daarmee is het de eerste club lobbyisten die zich in gaat zetten voor deze branche meldt de Washington Post.

Het doel van de Blockchain Association is om de industrie beter te vertegenwoordigen en ook goodwill kweken. Zo wil het laten zien aan de politiek dat het volgens de regels wil werken en niet als doel heeft wetten te omzeilen. Een van de belangrijkste agendapunten is de positie van cryptocurrency in het Amerikaanse belastingsysteem. Daarnaast spelen online valuta een steeds grotere rol in de politiek. Zaken zoals oplichting en witwassen, door het anonieme karakter van digitale munten, hebben er voor gezorgd dat crypto steeds vaker voer voor politici is geworden.

Op het hoogtepunt van de Bitcoinhype rond de jaarwisseling¬†struikelden ministers en andere volksvertegenwoordigers over elkaar heen met plannen. Van reguleren tot bestrijden en van Frankrijk tot China was de politiek bezig met cryptovaluta. Naast de eerder genoemde cryptobeurzen hebben ook Digital Currency Group en Polychain Capital meegewerkt aan het oprichten van de eerste crypto lobbyclub. De eerste lobbyist die zich sterk gaat maken voor crypto’s en blockchain in Washington is Kristin Smith. Zij heeft ervaring in de Amerikaanse politiek want zij werkte eerder voor een Republikeinse senator.

Bron Degeldpers

By |2018-09-13T05:17:42+00:00september 13th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie