Ondanks het feit dat crypto slechts iets meer dan een decennium oud is, heeft het een enorme populariteit verworven in de korte tijd dat het in de publieke belangstelling staat. Crypto’s zijn gezamenlijk gegroeid naar een waardering van meer dan $ 2 biljoen, en verslaan daarmee grote bedrijven als Apple en Microsoft. De adoptie heeft dezelfde trend gevolgd in de afgelopen jaren. De huidige telling van mensen die investeren in crypto heeft het aantal op iets minder dan 10% van de wereld gezet die investeren in crypto.

Vergelijkingen met de groei van revolutionaire technologieën zoals het internet hebben aangetoond dat crypto op weg is naar mainstream adoptie in de komende vijf jaar. Daarom hebben betalingsbedrijven zoals Visa, PayPal en MasterCard cryptostrategieën ontwikkeld om hen in de voorhoede van deze nieuwe betalingswijze te plaatsen. De giganten geloven zonder twijfel in de toekomst van cryptocurrencies. Dat geeft hen redenen om allemaal hun platformen uit te bouwen om deze nieuwe munten te ondersteunen.

Visa heeft de afgelopen jaren strategische stappen gezet richting totale crypto en blockchain ondersteuning. Volgens Visa’s CEO Alfred Kelly zorgt Visa ervoor dat als cryptocurrencies zo groot worden als iedereen verwacht, dat ze er dan middenin willen zitten.

Crypto kan binnen vijf jaar mainstream zijn

CEO Alfred Kelly was op de “Leadership Next” podcast met CEO van Fortune Alan Murray om te praten over de toekomst van cryptocurrencies. Kelly uitte zijn gedachten over waar cryptocurrencies in de komende vijf jaar zouden kunnen staan. Volgens de CEO zou crypto “extreem populair” kunnen worden.

Bitvavo

Aan de andere kant meende Kelly dat crypto net zo goed een groot succes kan worden, maar ook kan floppen. Kelly legde uit dat, hoewel crypto misschien nergens heen gaat, Visa het voor wilde zijn. “Wat ik het leukst vind aan ons bedrijf, Alan, is dat we geen winnaars en verliezers kiezen,” vertelde Kelly aan Murray.

Uitleg over wat er de komende vijf jaar met crypto kan gebeuren: “Ik weet niet hoe ver de cryptocurrencies zullen stijgen,” zei Kelly. “Laten we zeggen dat het over vijf jaar een rage was en geen big deal of zal het extreem populair zijn? Ik ben niet slim genoeg om het te weten, maar wat ik wel slim genoeg ben om te doen is ervoor zorgen dat ons bedrijf er vandaag middenin zit,” voegde Kelly eraan toe.

Visa wil voorbereid zijn

CEO Alfred Kelly zei dat bitcoin wordt gezien als de digitale opvolger van goud. Het bedrijf werkt er dus aan om de aankoop en conversie van cryptocurrencies mogelijk te maken. Visa is van plan om zijn klanten in staat te stellen hun cryptocurrencies naadloos om te zetten in fiatvaluta. Kelly legde uit dat het bedrijf zich ook richt op het gebruik van cryptocurrencies om geld te verplaatsen en niet alleen als betaling te gebruiken.

“Als het van de grond komt en we ons eerlijke deel of meer van het volume krijgen, omdat we verwachten dat het mogelijk van de grond komt en een grote business kan worden, willen we daar zeker op voorbereid zijn, en ik denk dat we een geweldige start hebben gemaakt,” verklaarde Kelly.

Visa heeft al lang oplossingen geïmplementeerd om blockchain- en cryptodiensten naar zijn klanten te brengen. De betalingsgigant kan ook bogen op verschillende partnerschappen met cryptobedrijven waardoor ze cryptodebetkaarten hebben geïmplementeerd voor klanten om hun crypto uit te geven. Het bedrijf integreert ook blockchain-oplossingen om snellere en efficiëntere transacties op zijn platform mogelijk te maken.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goed rendement kan worden behaald. Lees hier meer over rendement versus hodlen of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.