Canada is een van de eerste landen die een Bitcoin ETF goedkeurt en is de vierde grootste staat in termen van hash rate.

Cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) vormen op hun huidige niveau van adoptie geen groot risico voor het financiële systeem, aldus Bank of Canada vice-gouverneur Paul Beaudry.

Beaudry sprak over de risico’s voor de stabiliteit van het Canadese financiële systeem op de Ontario Securities Commission Dialogue 2021 op dinsdag.

Begin direct! Maak een account

Op de vraag of cryptocurrencies een risico vormen, antwoordde de vice-gouverneur dat de Bank of Canada niet denkt dat crypto zich ontwikkelt op een manier die een systemisch type risico creëert voor een financieel systeem tot nu toe. Dit komt omdat cryptocurrencies “vrij ver verwijderd zijn van een financieel systeem”, merkte Beaudry op.

Maar naarmate de cryptomarkt groter wordt met meer mensen die erin investeren, wordt crypto een risico, wat een zekere mate van kwetsbaarheid zou kunnen betekenen, zei de ambtenaar:

“We zijn nog niet op het punt dat we denken dat dit een groot risico is voor de economie, maar dit is iets dat we heel nauwlettend in de gaten houden.”

Beaudry benadrukte ook dat klassieke cryptocurrencies zoals Bitcoin niet veel rol spelen in betalingen, omdat investeerders BTC kopen “vooral om te speculeren.”

Bitvavo
Koop voordelig 156 verschillende cryptocurrencies bij Bitvavo

Maar er zijn ook digitale activa zoals stablecoins die worden gedekt door activa en fiatvaluta’s, die mogelijk een grotere rol kunnen spelen in betalingen, zei hij. “Dat is iets wat we ook in de gaten houden,” voegde Beaudry eraan toe.

Canada heeft zich ontpopt als een van ‘s werelds meest cryptovriendelijke landen, en werd een van de eerste jurisdicties ter wereld die een Bitcoin exchange-traded fund goedkeurde. Canada is ook een populaire plek geweest voor wereldwijde crypto miners, die de op drie na grootste natie in termen van hash rate volgens Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index vanaf augustus 2021.

Maar ondanks de progressieve ontwikkeling en adoptie van crypto, heeft de Bank of Canada al eerder enige scepsis geuit over crypto. In mei zei de centrale bank van Canada dat digitale activa zoals Bitcoin een zeer riskant actief blijven, ondanks de adoptie door institutionele beleggers.

“Prijsvolatiliteit als gevolg van speculatieve vraag blijft een belangrijke belemmering voor de brede acceptatie van crypto-activa als betaalmiddel,” schreef de Bank of Canada in haar overzicht van het financiële systeem over de belangrijkste financiële risico’s en economische kwetsbaarheden.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.