Na nog een slechte dag (21 september) op Wall Street, die volgde op een verlies streak van drie weken, is het geen wonder dat veel crypto handelaren vandaag de dag zenuwachtig naar de Amerikaanse aandelenmarkt kijken voor wat advies over waar de crypto prijzen naartoe gaan.

Bezorgdheid over het schijnbare onvermogen van wetgevers in Washington om consensus te bereiken over een ander fiscaal stimuleringspakket voor COVID-19 relief, evenals de vrees dat het snel stijgende aantal nieuwe COVID-19-zaken in Europa de wereldeconomie verder zou kunnen schaden, leidden tot een nieuwe verkoop -off op Wall Street op maandag, waarbij de Dow, de S&P 500 en de Nasdaq respectievelijk met 1,8%, 1,2% en 0,1% daalden. Als er geen late tech-rally was geweest (geleid door Apple en Amazon), hadden de verliezen van de Nasdaq veel dichter bij de verliezen van de andere twee grote Amerikaanse aandelenindexen kunnen liggen.

1000 euro Bitcoin kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

Volgens een rapport van CNBC zei Lindsey Bell, Chief Investment Strategist bij Ally Invest, in een notitie:

“De bezorgdheid over het corona virus is weer opgedoken, waardoor beleggers zich zorgen maken dat een ommekeer in de voortgang van de heropening nabij zou kunnen zijn.

“Er ontstaat steeds meer onzekerheid naarmate we dichter bij de verkiezingen komen, door vermindering van fiscale druk van het Congres. Maar we zijn nog steeds optimistisch dat deze dip snel opgekocht wordt. “

CNBC’s rapport vermeldde ook dat Dr. Jean Boivin, Hoofd Economisch en Marktenonderzoek bij het Blackrock Investment Institute (BII), dit te zeggen had:

“De marktvolatiliteit keert terug na maanden van gestage vooruitgang in risicovolle activa, en we zien een verhoogde volatiliteit in de aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen in november.

“Bovendien slepen de onderhandelingen over een nieuw Amerikaans fiscaal pakket voort, breidt de pandemie zich nog steeds uit in veel landen en lopen de spanningen in het Amerikaanse China hoog op.”

Momenteel (vanaf 10:46 UTC of 06:46 ET op 22 september) worden futures op de Dow Jones Industrial Average, de S&P 500 en de Nasdaq-100 verhandeld rond 27027,00 (-0,1%), 3280,25 (+ 0,16%) ), en respectievelijk 11058,00 (+ 0,63%), wat suggereert dat we waarschijnlijk een kleine opleving voor Amerikaanse aandelen zullen zien, aangezien Amerikaanse beleggers op zoek zijn naar een aantal dip kansen.

Een andere factor die de crypto markten zou kunnen beïnvloeden, is de recente versterking van de Amerikaanse dollar, die gedeeltelijk het gevolg is van de strijd van zowel de Europese Unie als het Verenigd Koninkrijk tegen de COVID-19-pandemie, wat zou kunnen resulteren in een tweede lock down in de nabije toekomst.

Volgens een rapport van BBC News waarschuwde Sir Patrick Vallance, de hoofd wetenschappelijk adviseur van de Britse regering, bijvoorbeeld dat als er geen verdere actie werd ondernomen, het aantal nieuwe COVID-19-gevallen halverwege de dag 50.000 per dag zou kunnen bereiken.

“Met een groot vraagteken kunnen wij ons afvragen, als dat onverminderd doorgaat, en dit groeit en elke zeven dagen verdubbelt, zou je midden oktober per dag ongeveer 50.000 gevallen hebben.

“Vijftigduizend gevallen per dag zullen naar verwachting een maand later, naar medio november zeggen, leiden tot meer dan 200 doden per dag.

“De uitdaging is om ervoor te zorgen dat de verdubbelingstijd niet op zeven dagen blijft.

“Dat vereist snelheid, het vereist actie en het vereist genoeg om dat te kunnen verminderen.”

De Amerikaanse dollarindex (DXY) staat momenteel (vanaf 07:05 ET of 11:05 UTC op 22 september) op 93,55, een daling van 0,12% op een dag, maar een stijging van 1,53% sinds 31 augustus toen hij 92,14 was.

Over het algemeen, wanneer handelaren in een risicovolle stemming zijn, wordt contant geld koning, en een sterkere dollar maakt het idee om winst te nemen van risicovolle activa zoals aandelen en cryptovaluta en deze in contanten (in de vorm van USD) te houden aantrekkelijker. .

Volgens een rapport van Kitco News had Phil Streible, Chief Market Strategist bij Blue Line Futures, gisteren het volgende te zeggen over de opwaartse beweging van de dollar:

“Zowel de aandelenmarkten als goud kennen maandag een uitverkoop, met een combinatie van een sterke dollar en politieke factoren achter de neerwaartse druk.

“De dollarindex komt omhoog, hij is zelfs naar boven uitgebroken. Dat zal zwaar wegen op grondstoffen in het algemeen, dus als je naar alle grondstoffen kijkt: landbouwmarkten, energieën, metalen, ze staan ​​allemaal onder grote druk, dus dat is een deel van de vergelijking: de dollar komt eraan.

“Er is een tweede deel hier dat nogal politiek is … met de Republikeinen die aangeven dat ze door zullen gaan met het benoemen van de rechter van het Hooggerechtshof, en de Democraten tot vergelding drijft. “

Streible voegt hieraan toe:

“Of de dollarindex al dan niet omhoog of omlaag gaat, bepaalt of we in een deflatoire omgeving terechtkomen, wat niet goed is voor grondstoffen of goud, of aandelen, of dat we in een stagflatie gaan, wat eigenlijk goed is omdat er” opnieuw inflatie ontstaat, met een tragere groei, en ze zullen proberen die groei opnieuw te stimuleren, dus het is een goede situatie voor grondstoffen. “

Goud handelt momenteel rond $ 1906 per ounce, een daling van 0,37% op een dag.

Wat betreft Bitcoin, vanaf 11:18 UT op 22 september handelt BTC-USD rond $ 10.472, een daling van 1,5% in de afgelopen 24 uur.

Wat betreft de rest van de andere cryptoassets, om u een idee te geven van hoe het nu gaat, staan ​​momenteel 15 van de top 20 cryptoassets per marktkapitalisatie in het rood (d.w.z. tegen USD).

Op het moment van schrijven (11:23 UTC op 22 september) bedraagt ​​de geschatte totale marktkapitalisatie voor cryptovaluta $ 334,84 miljard, een daling van 1,8% in de afgelopen 24 uur.

De Crypto Fear & Greed Index, die is gebaseerd op een analyse van “emoties en sentimenten uit verschillende bronnen”, vertelt ons momenteel dat we in de categorie “Fear” zitten:

Crypto Fear & Greed Index on September 22, 2020

Prominente crypto-analist / onderzoeker Willy Woo had dit te zeggen over de laatste prijsactie van Bitcoin: