Crypto Insights: Lisk (LSK) combineert JavaScript en blockchain

//Crypto Insights: Lisk (LSK) combineert JavaScript en blockchain

Crypto Insights: Lisk (LSK) combineert JavaScript en blockchain

De afgelopen dagen is de cryptocurrency Lisk (LSK) aan een opmars bezig. Waar de munt halverwege augustus qua waarde een dieptepunt bereikte (2,69 dollar), is Lisk de afgelopen dagen gestegen tot een waarde van 3,78 dollar (+40,5%).

Lisk heeft, net als andere altcoins, betere tijden gekend; op het hoogtepunt was de prijs van Lisk 35,53 dollar per munt. Nadat zo’n beetje de hele markt instortte begin dit jaar had Lisk veel tijd nodig om overeind te komen. Of de munt nu veel terrein gaat winnen is nog de vraag, maar de munt steeg vandaag ineens met dubbele cijfers (12,3%).

Lusk prijs septemberBron: coinmarketcap.com

Lisk

Maar wat doet Lisk eigenlijk? De nummer 23 op de lijst van grootste cryptocurrencies biedt ontwikkelaars de mogelijkheid om met de programmeertaal JavaScript applicaties te maken met blockchaintechnologie. Lisk heeft een eigen blockchain – waar hun eigen crypto LSK op draait – en ontwikkelaars kunnen een eigen aftakking van deze blockchain krijgen.

Deze eigen ‘sidechain’ kan volgens Lisk ingericht worden zoals men dat zelf wilt. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk een eigen token te laten draaien op de sidechain. Hiervoor kan dan weer een eigen Initial Coin Offering (ICO) worden gelanceerd om geld op te halen. Deze eigen token kan dan weer worden gebruikt voor de applicatie die ontwikkelaars maken op hun eigen sidechain.

Crypto Valley

In feite is Lisk dus een dienst die het makkelijker maakt voor ontwikkelaars om een eigen blockchainproject te starten. Het bedrijf van hoofdontwikkelaars Max Kordek en Oliver Beddows is onderdeel van het Zwitserse initiatief Crypto Valley Association (CVA), een groep bitcoin- en blockchainbedrijven. CVA is een vereniging van bedrijven zonder winstoogmerk, met steun van de Zwitserse regering. In de statuten van de in het Zwitserse Zug gevestigde vereniging staat dat het doel van de vereniging is om een ecosysteem te ondersteunen en ontwikkelen, voor cryptografische technologieën en bedrijven. Hieronder vallen naast blockchain ook daar op lijkende technologieën.

De munt LSK is onder andere te verhandelen via Binance.

Afbeelding: S1951023 (CC BY-SA 4.0), via Wikimedia Commons

 

Bron Degeldpers

By |2018-09-18T08:24:37+00:00september 18th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie