fbpx

Een portfolio opbouw met interessante cryptocurrency (altfolio)

Een portfolio opbouw met interessante cryptocurrency (altfolio) klinkt makkelijker dan het is. Allereerst moet er een doel zijn voor het altfolio. Mijn doel is bijvoorbeeld het verkrijgen van meer Bitcoin op de lange termijn. Als dit ook uw portfolio doel is dan is het bijvoorbeeld belangrijk om de koers altijd in Bitcoin (satoshi) te bekijken. Wanneer uw doel is het verkrijgen van meer FIAT (euro’s) kunt u het portfolio zien te laten groeien in Euro’s. Hoe bouw ik een goed portfolio? Hier geef ik een ruw idee van wat naar mijn idee een sterk portfolio is (percentages kunt u zelf bijstellen).

  1. Minimaal 40 – 50% voor uw inleg in Bitcoin (BTC) investeren. Dat hoeft niet meteen vanaf dag één, maar dat is wel iets om naartoe te werken zodat dit deel van het portfolio op de lange termijn stabiel kan groeien. Bitcoin blijft op dit moment de meest interessante cryptocurrency (grootste) en met lightning network in het vooruitzicht gaat dit alleen maar groeien. Ieder jaar denkt men weer dat Bitcoin aan zijn maximum zit en ieder jaar groeit deze toch weer.
  2. 10% in Ethereum (ETH) dat is na Bitcoin de meest stabiele factor geworden die enkel groei laat zien. Natuurlijk kan er een klap naar beneden komen, maar de laatste tijd herstelt Ether zo goed en snel.
  3. 10% tot 20% in VeChain (VEN wordt VET) een andere top cryptocurrency die een werkelijk fantastisch product heeft. Daarnaast samenwerkingen met mega bedrijven als BMW, PWC, DNGVL en de Chinese overheid. Een crypto met enorme potentie wat mij betreft!
  4. 10% – 20% in Monero (XMR) een privacy gefocuste cryptocurrency kan niet misgaan zodra mensen inzien hoe belangrijk is werkelijk is. Nu koopt de mainstream massa blind in, maar straks gaat privacy een issue worden met belastingen en dergelijke en dan gaan deze cryptocurrency waardering krijgen.
  5. 10 – 20% in kleine cryptocurrency met enorm potentie. Dat wil zeggen de echte klappers die potentieel 10 tot 20x de inleg opleveren. Dit verandert natuurlijk enorm snel, maar voorbeelden van nu (juli 2018) zijn Icon (ICX), Wanchain (WAN). In het nieuws op deze site probeer ik steeds om dergelijke voorbeelden zo snel mogelijk aan het licht te brengen.

Dit is een voorbeeld van het goed opbouwen van een altfolio met interessante cryptocurrency. Met de procenten ervoor kunt u zelf een indeling maken. Bijvoorbeeld en HODL portfolio dat wil zeggen een portfolio dat enkele jaren niet aangeraakt wordt dan zijn de eerste vier punten erg interessant dus 50% BTC 20% ETH 10% LTC en 20% XMR. Voor iemand die er meer mee bezig wil zijn is een portfolio met 20% van nummer vijf erbij juist erg interessant, omdat daar de klappers zitten.

Dit is een advies en iets dat voor mij werkt, maar uiteindelijk is iedereen natuurlijk zelf verantwoordelijk. Het is geen investeringsadvies, maar een idee.

Natuurlijk is voorzichtig zijn belangrijk, maar het is niet onmogelijk om geld weer snel terug in te wisselen vanuit uw portfolio naar uw bankrekening (zie uitleg).

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Nieuws
Join community
Crypto kopen
Speciale deals