Na de koers opleving van meer dan $ 10.300 heeft Bitcoin (BTC) een pijnlijk correctie gekregen naar $ 9.600 tot $ 9.800. Echter heeft deze val de Crypto Greed & Fear Index niet tegen gehouden!

De crypto Fear & Greed Index, berekend door het Alternative softwarebedrijf, bereikte op 2 juni 2020 opnieuw een hoogste punt in drie maanden op 56. Aangezien deze indicator een dag achterblijft bij het daadwerkelijke marktsentiment, weerspiegelde het de bullish inspiraties van de eerste zomerdag .

Er is grote hebzucht in aantocht

Deze indicator stopte zijn groei slechts één dag na de pijnlijke prijsdaling van Bitcoin (BTC) van 2 juni. Vandaag stijgt het opnieuw tot 54 punten, wat wordt geïnterpreteerd als een ‘neutraal’ marktsentiment.


Foto door Alternative

Het lijkt erop dat het niet lang gaat duren voordat de Fear & Greed Index de piek van 2020 op 65 die op 13 februari 2020 werd bereikt, opnieuw bereikt. Na Black Thursday en het enorme bloedbad in de cryptomarkt bleef deze index in de Extreme Fear Zone voor een lange tijd met een dieptepunt op 8.

Het werd lichtjes overtroffen door een vergelijkbare CNN Business Fear & Greed Index. Deze indicator van het beleggers sentiment is het greed gebied al binnengegaan en staat nu op 61 punten.

Doorgewinterde analist en handelaar Crypto Birb noemde dit proces in zijn Twitter. Het lijkt erop dat hij het behandelt als een indicator van ‘hoop’ of een ‘geloof’-fase van de marktsentiment cyclus.


Foto van Twitter

Is de ‘ontkoppeling’ dichtbij?

Eén regel werkte perfect te midden van de aanhoudende recessie op de markt. Analist Charles Edwards van Capriole Investments schetste dat Bitcoin (BTC) alleen gecorreleerd is met aandelen in tijden van extreme angst en extreme hebzucht.

Dat gezegd hebbende, moeten we ons voorbereiden op de indrukwekkende crypto-marktkapitalisatie-rally, aangezien de bullrun van de aandelen nog lang niet ten einde is.

De crypto Fear & Greed Index by Alternative gebruikt verschillende soorten markt inputs om het sentiment van beleggers te bepalen. Het volgt marktvolatiliteit, marktvolume, tendensen op sociale media, prijsdominantie van Bitcoin (BTC) en Google Trends-indicatoren voor crypto gerichte zoekopdrachten.

Voorheen gebruikte het Alternatief ook gegevens uit enquêtes, maar deze sectie is uitgeschakeld.