Beleggers in cryptocurrency bekritiseerden het leiderschap van Clayton vanwege het gebrek aan duidelijke voorschriften.

Belangrijkste punten:

  • SEC voorzitter Jay Clayton zal eind 2020 zijn functie neerleggen.
  • Volgens experts is Clayton’s exit goed nieuws voor degenen die uitkijken naar een Bitcoin ETF.

Jay Clayton, de huidige voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC), kondigde aan dat hij eind 2020 zijn functie neerlegt.

Tijdens zijn ambtsperiode heeft Clayton alle voorstellen voor een Bitcoin ETF geblokkeerd en twijfelde hij of tokens zoals XRP inderdaad effecten zijn.

Clayton’s rol in crypto regulering

Clayton nam de functie van SEC-voorzitter over in het midden van de beruchte cryptobubbel van 2017. Gedurende deze periode werd hij al snel het middelpunt van de aandacht nadat hij ondernemers had verteld dat “initial coin offerings – of ze nu effecten zijn of niet – effectieve manieren kunnen zijn. voor ondernemers en anderen om geld in te zamelen. “

In dezelfde verklaring herinnerde hij de cryptogemeenschap er ook aan dat:

“Een wijziging in de structuur van een effectenaanbod verandert niets aan het fundamentele punt dat wanneer een effect wordt aangeboden, onze effectenwetten moeten worden nageleefd.”

Hij bewees zijn punt door het leiden van onderzoeken naar ICO’s, op zoek naar mogelijke schendingen van genoemde effectenwetten. Ook tijdens Clayton’s ambtsperiode lanceerde de SEC de Strategic Hub for Innovation and Financial Technology (FinHub) om belanghebbenden op de markt te helpen beter te begrijpen hoe deze wetten functioneerden in de context van een ICO.

SEC: XRP de beveiliging

Hoewel Clayton een van de eerste grote toezichthouders was die over crypto sprak, bekritiseerde de gemeenschap de voorzitter vanwege zijn gebrek aan precisie.

Het niet maken van een duidelijke crypto taxonomiewet leidde tot talloze discussies over de vraag of cryptocurrencies zoals XRP effecten zijn. Ondanks verzoeken van investeerders om een ​​uitspraak over XRP aan te kondigen, weigerde Clayton een formele verklaring af te leggen, zoals in deze video wordt opgemerkt.

Een andere stelling over het leiderschap van Clayton ging over de Bitcoin ETF. Onder de voorzitter van Clayton heeft de Commissie tot dusver alle voorstellen afgewezen.

Volgens experts is de exit van Clayton goed nieuws voor degenen die uitkijken naar een Bitcoin ETF.

Over het algemeen is de SEC voorzitter een van de meest kritische Amerikaanse posities als het gaat om crypto regulering. De vervanging van Clayton zal een enorme impact hebben op de branche wat betreft ETF-goedkeuring en verdere transparantie over een breed scala aan zaken voor de komende jaren.

Lees hier meer Bitcoin nieuws.

De Bitcoin koers in Euro: