De cryptocurrency-markt is de afgelopen 24 uur opgeveerd toen het nieuws brak dat China Evergrande Group, de op een na grootste projectontwikkelaar in ‘s werelds dichtstbevolkte natie, vandaag een stapje terug heeft gedaan van het vallen van een potentiële schuldenklif.

Snelle feiten

Terwijl de algemene cryptocurrency-markt nog steeds lager is voor de week, zagen alle belangrijke tokens vanochtend vroeg een aanzienlijke prijsstijging, met Solana en Polkadot als de grootste bewegers in de top 10, elk 17% hoger in de 24 uur voor publicatie, volgens Coinmarketcap.com

Marktleiders Bitcoin en Ethereum prijzen stegen respectievelijk 5% en 9%, met ‘s werelds grootste cryptocurrency hervattend boven US$43K en Ether die US$3K bereikte vanochtend vroeg. Cardano herstelde 11%, herwon zijn derde plek positie die het had verloren aan Tether in de marktcrash van dinsdag, en handelt op US$2.28 bij publicatie tijd.

Onzekerheid over het vermogen van Evergrande om obligaties terug te betalen deed de wereldwijde markten eerder deze week wankelen, met het vooruitzicht van een wanbetaling en eventuele domino-effecten die vergelijkingen opriepen met de ineenstorting van Lehman Brother die de wereldwijde financiële crisis van 2008 veroorzaakte.

Evergrande kondigde woensdag aan dat het één couponbetaling heeft opgelost, een in Shenzhen verhandelde obligatie van 5,8% die in 2025 vervalt, die vandaag verschuldigd was. Wereldwijde markten en niet alleen crypto reageerden positief op het nieuws, met de Dow Jones, S&P 500 en Nasdaq die de afgelopen 24 uur allemaal een sterk herstel lieten zien. De feestvreugde zou echter van korte duur kunnen blijken, aangezien het nog onzeker is of het bedrijf met schulden een andere obligatiebetaling van US$83,5 miljoen kan betalen die vandaag verschuldigd is. Evergrande moet ook nog een betaling van 475,5 miljoen dollar doen voor obligaties uit maart 2024, die op 29 september moeten worden betaald.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goed rendement kan worden behaald. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen.

Wordt lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen.

Lees hier meer Cryptocurrency nieuws.