Criminelen gebruiken Fortnite cheats om Bitcoin te stelen

//Criminelen gebruiken Fortnite cheats om Bitcoin te stelen

Criminelen gebruiken Fortnite cheats om Bitcoin te stelen

Hackers verbergen malware als zogenaamde cheat tools en gratis versies van het videospel Fortnite om bitcoins en data stelen. Gebruikers verwachten zo verder te komen in het spel maar het onbewust geïnstalleerde programma verstuurt enkel waardevolle informatie naar criminelen. Via Youtube videos die claimen de gratis tools of versies van het spel aan te bieden worden de gamers gelokt meldt Malwarebytes.

Om de verborgen schadelijke software te kunnen downloaden moeten gebruikers meerdere stappen ondernemen. Via de video’s op Youtube – sommige zijn tot wel 120.000 keer bekeken -worden zij doorgeleid naar een andere site. Bij sommigen wordt via deze website gevraagd om zich te abonneren op het kanaal dat de video heeft geplaatst. Anderen moeten eerst een enquête invullen om de malware te kunnen downloaden. Eenmaal geïnstalleerd op de computer wordt data verstuurd naar een document gelokaliseerd in Rusland.

De malware is geprogrammeerd om bitcoin wallets, cookies en de browsergeschiedenis van het slachtoffer te doorzoeken. Ook verzamelt het informatie over het gedrag van de gebruiker op gameplatform Steam. Malwarebytes telde op het moment van schrijven dat de schadelijke software die zij hebben ontdekt 1.207 keer was gedownload. De techniek is allesbehalve nieuw maar dat stopt hackers niet om het toch te proberen. De ontdekking komt net voordat het zesde ‘seizoen’ – een grote update – van het zeer populaire spel uitkomt. Het is dan ook aannemelijk dat er meer gezocht zal worden naar cheats en gratis versies van Fortnite.

Afbeelding: marshal anthonee (CC BY 2.0), via Flickr

 

 

 

 

Bron Degeldpers

By |2018-10-04T16:25:14+00:00oktober 4th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie