Craig Wright, de controversiële Bitcoin SV maker die beweert Satoshi Nakamoto te zijn, beschuldigde crypto exchange Binance en stablecoin bedrijf Tether van het financieren van prostitutie en slavernij.

Tijdens de CoinGeek conferentie in Toronto zei Wright dat 30 procent van het ‘Binance and Tether geld’ wordt gebruikt voor de financiering van illegale operaties zoals prostitutie en vrouwen in de slavernij.

De Craig Wright soap blijft maar lopen

De controversiële maker van Bitcoin SV (BSV) heeft de afgelopen maanden veel aandacht gekregen in de media, maar geen van de schandalen die hiermee verband hielden zijn erin geslaagd deze te overtreffen.

Terwijl hij een toespraak gaf op de CoinGeek conferentie in Toronto op 30 mei, deed Wright een hele reeks claims die alleen als schandalig kunnen worden omschreven. Wright beweerde ook dat de enige reden waarom Bitcoin (BTC) nog in omloop is om illegale activiteiten mogelijk te maken.

In een fragment van zijn toespraak maakt Wright beschuldigingen tegen Binance, Bitfinex en Tether. Dit zijn enkele van de grootste bedrijven in de crypto industrie.

Wright zei:

“Binance, Bitfinex en Tether gebruiken Bitcoin om illegale operaties te financieren voor het rondpompen van geld, zoals illegale geld reizen, illegale mensensmokkel.”

Wright beschuldigde de bedrijven ervan verantwoordelijk te zijn voor de financiering van prostitutie en slavernij. Hij vertelde het publiek op de CoinGeek conferentie in Toronto:

“Op dit moment financiert 30% van het Binance geld vrouwen in de prostitutie, 30% van Binance en Tetherfondsen vrouwen in slavernij.”


Wright’s schandalige beschuldigingen worden belachelijk gemaakt

De clip van Wright’s speech begon al snel over sociale media te circuleren waarbij gebruikers bijna unaniem de absurditeit van de beschuldigingen belachelijk maakten. Peter McCormack, de host van “What Bitcoin Did” podcast, bracht de clip onder de aandacht van Changpeng Zhao, de CEO van Binance.

McCormack die zijn opties waagde om zichzelf te verdedigen tegen de rechtszaak tegen Wright, stuurde de video naar Zhao met de vraag of hij de beschuldigingen die hij over Binance had gemaakt, had gezien.

Zhao reageerde snel en zei dat hij zich niet druk gaat maken om Wright aan te klagen omdat hij hem liever geen aandacht schenkt.

De Twitter threat tussen McCormack en Zhao werd vervolgens omgevormd tot veel ondersteuning voor McCormack, die aankondigde dat hij Wright’s rechtszaak tegen hem voor de rechter gaat brengen. Hij zei dat zijn juridische team de intentie heeft ingediend om zich te verdedigen tegen Wrights rechtszaak met een Britse rechtbank en dat hij hulp en donaties gaat accepteren om zijn verdediging te ondersteunen.