Volgens informatie uit een recent onderzoek onder institutionele beleggers en financiële managers die samen ruwweg $108,4 miljard aan activa beheren, dat sinds het begin van de coronavirus epidemie, “43% zegt dat ze nu een veel positievere kijk hebben op cryptocurrencies, en 35% zegt dat het licht verbeterd is.”

Het onderzoek was in opdracht van een in Londen gevestigde hedgefonds manager voor digitale activa die is opgericht door senior handelaren en beleggingsprofessionals waarin ook onthuld werd dat 78% van de beleggers momenteel een gunstige of constructieve kijk heeft op Bitcoin, met slechts 9% die een negatieve kijk blijft houden. Voor Ethereum zijn de vergelijkbare waarden respectievelijk 77% en 7%.

Hoofd Institutionele Verkoop verklaarde:

“Veel cryptocurrencies hebben goed gepresteerd sinds het begin van de Coronavirus-crisis. Vanaf 1 januari 2020 is de waarde van Bitcoin en Ethereum met respectievelijk 460% en 1812% gestegen.”

Ze voegde eraan toe:

“De crypto- en digitale markten zijn ook veel volwassener geworden, met bijvoorbeeld meer custodial services en liquiditeit. Er moet nog veel meer gebeuren – vooral op het gebied van regulering – maar de markt zal zich blijven ontwikkelen en groeien, en naarmate dit gebeurt zal de langetermijnperceptie van crypto en digitale activa nog verder verbeteren en zullen professionele beleggers hun allocatie eraan vergroten.”

Maak een account of ga naar trading bot.

Aanzienlijke kapitaalgroei bevorderd aannemen van gunstiger perspectief

Deelnemers werden gevraagd om hun top drie van belangrijkste redenen te identificeren voor het aannemen van een gunstiger perspectief op cryptocurrencies sinds het begin van de pandemie hierbij benadrukte 58% van de professionele beleggers aanzienlijke kapitaalgroei, gevolgd door 53% die zei dat talrijke crypto en digitale activa aantrekkelijke diversificatie voordelen hebben laten zien in vergelijking met traditionele activaklassen.

Deelnemers aan de enquête noemden ook betere bewaardiensten als een van hun top drie redenen om optimistischer te worden over cryptocurrencies, terwijl 41% ook de toename van de marktkapitalisatie en de gunstige invloed ervan op de liquiditeit als een factor benadrukte.

De conclusies van het onderzoek is gebaseerd op online interviews met 50 vermogensbeheerders en 50 institutionele beleggers uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Arabische Emiraten, die in november 2021 werden afgenomen. Waar besloten wordt met de verschuiving van perceptie van institutionele beleggers omtrent crypto.

Bitvavo
Koop voordelig 156 verschillende cryptocurrencies bij Bitvavo

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.