Robert Kiyosaki noemt de Verenigde Staten “bankroet”, aangezien de staatsschuld $ 27 biljoen bedraagt, waarmee Bitcoin tot de drie “beste” langetermijninvesteringen behoort.

Bitcoin (BTC) gaat “crashen” wanneer de wereld een coronavirus vaccin vindt dat werkt, beweert de populaire auteur Robert Kiyosaki.

In een tweet op 15 september waarschuwde Kiyosaki, beroemd om zijn boek “Rich Dad Poor Dad”, dat een functionele oplossing voor Covid-19 de activa van veilige havens zou doen dalen.

Kiyosaki: de “crash” door het vaccin is een koopmogelijkheid voor Bitcoin

“Wat gebeurt er als het vaccin is bewezen? Goud, zilver en Bitcoin gaan CRASHEN. Koopmogelijkheid, ”schreef hij.

Kiyosaki ging verder met het argument dat het virus de ‘echte’ problemen maskeerde die met name voor de Amerikaanse economie op het spel stonden. Met $ 26,7 biljoen aan schuld volgens de Amerikaanse National Debt Clock, waarvan een groot deel via stimuleringsmaatregelen is verschenen sinds Covid-19 toesloeg, is het land nu “bankroet”.

“Het echte probleem, GEEN pandemie. Echte probleem enorme Amerikaanse schuld. VS failliet. $ 28 T balansschuld. $ 120 T aan sociale verplichtingen buiten de balans ”, luidt de tweet.

“Goud, zilver en Bitcoin zijn de beste investeringen op lange termijn.”

Bitvavo

Het argument voor langetermijninvesteringen in Bitcoin is steeds meer publiek geworden sinds de cross-asset-marktcrash in maart.

Ondanks de huidige kracht wordt de Amerikaanse dollar algemeen gezien als een neerwaartse spiraal die alleen maar gaat verslechteren dankzij het beleid van de Federal Reserve – ook ogenschijnlijk bedoeld om de gevolgen van het coronavirus tegen te gaan.

De zwakte in de valuta-index van de Amerikaanse dollar heeft de afgelopen maanden Bitcoin en goud versterkt, wat de omgekeerde correlatie onderstreept, die een belangrijke overweging blijft voor handelaren.

Woensdag gaat de Fed nieuwe commentaren geven over de toekomst van haar marktdeelname, waardoor het vooruitzicht op de volatiliteit van de dollar nog groter wordt.

Een andere trend wijst op stijgingen van BTC / USD, aangezien de schuld van centrale banken wereldwijd dit jaar explosief is toegenomen.

Macro asset returns in 2020
Macro activa rendementen in 2020. Bron: Skew

Warren Buffet stapt uit de dollar

Kiyosaki blijft ondertussen een uitgesproken voorstander van Bitcoin, ongeacht de omstandigheden. In augustus drong hij er bij Twitter-volgers op aan om de cryptocurrency te kopen voordat er een “grote bankencrisis” optreed.

De zwakte van de dollar en de inmenging van de Fed in de economie vormden eveneens de drijfveer achter zijn advies. Warren Buffett die Amerikaanse bankinvesteringen verliet en goud kocht, was een andere alarmbel voor de auteur.

“Wat doet Warren Buffet? Warren Buffett heeft een enorme kaspositie, hij is onlangs overgestapt naar goud, wat een heel ander soort investering is dan hij de afgelopen decennia gewend was, en sinds deze week heeft hij nu een grote positie in Japanse aandelen, “RT presentator Max Keizer, die vaak soortgelijke conclusies over de economie presenteert, vervolgde dit weekend in een interview.

“Hij komt uit de dollar; Ik denk dat dat vrij duidelijk is. Dat zou een rode vlag moeten zijn voor mensen – dat een van ‘s werelds meest succesvolle investeerders uit de dollar stapt. “

Ook in augustus voorspelde Keizer dat Bitcoin in de nabije toekomst een nieuw record ooit zou bereiken naarmate de huidige economische situatie zich afspeelt.