Cardano heeft zijn relatie met COTI versterkt door een niet nader genoemd bedrag te investeren in het blockchain-project via zijn venture fund.

Door gebruik te maken van haar ecosysteem venture fund, cFund genaamd, heeft Cardano haar eerste investering in COTI gedaan. Als onderdeel van de deal zal het zogenaamde “Finance on the blockchain” project het intern ontwikkelde ADA Pay systeem updaten om tegemoet te komen aan het aankomende Shelley mainnet.

Cardano investeert in COTI

Geankerd door IOHK en beheerd door Wave Financial, is cFund een recent gelanceerd initiatief dat de partijen achter It in staat stelt om “voornamelijk” projecten te sponsoren die “synergetisch zijn met Cardano.” De eerste die financiering ontvangt van het cFund is COTI.

Crypto trader
Automatisch daytraden? Lees hier meer!

De verklaring liet weten dat het blockchain-project dat zichzelf beschrijft als “het ultieme elektriciteitsnet van betalingen” een niet nader genoemde investering heeft binnengehaald. Door COTI te financieren, heeft Cardano zijn steun voor het protocol verdubbeld, aangezien de twee partijen al een paar jaar een bestaand partnerschap hebben.

In 2019, ontwikkelde COTI de eerste versie van ADA Pay. Het team zal nu verantwoordelijk zijn voor het implementeren van de nodige verbeteringen en aanpassingen om ervoor te zorgen dat ADA Pay kan werken op het Shelley mainnet, dat naar verwachting in de komende paar maanden op het Cardano-netwerk zal worden gelanceerd.

“We hebben enorm veel respect voor het COTI-team, en we zijn verheugd om onze relatie te verdiepen met deze investering. COTI is al een geweldige partner geweest voor verschillende projecten, en we zijn van plan om hun geavanceerde fintech-architectuur te gebruiken om toekomstige financiële toepassingen op ADA mogelijk te maken.” – aldus Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano.

Meer ontwikkelingen op komst

Naast het upgraden van het ADA Pay systeem, heeft COTI ook toegezegd om aan andere ontwikkelingen en producten met Cardano te werken, die “momenteel worden besproken tussen de twee teams.”

Hoewel de verklaring de precieze aard niet specificeerde, gaf het aan dat COTI toegewijd is gebleven aan “het versterken van het Cardano-ecosysteem vanuit een betalingsperspectief.”

David Siemer, een General Partner bij cFund, zei dat COTI’s CEO Shahaf Bar-Geffen en het hele team “aanzienlijke adoptie naar Cardano zullen brengen met COTI’s zakelijke partnerschappen en innovatieve enterprise-grade fintech-technologie.”

Aan de andere kant schetste Bar-Geffen deze investering als een opmerkelijke mijlpaal voor de ontwikkeling van zijn project, en “we zijn enthousiast om naar de toekomst te kijken en samen te werken met het Cardano-team.”

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).