Colum Luc Smits van Oyen (Coinmerce): 3 voordelen van een (crypto) token waarmee aandelen overbodig worden

//Colum Luc Smits van Oyen (Coinmerce): 3 voordelen van een (crypto) token waarmee aandelen overbodig worden

Colum Luc Smits van Oyen (Coinmerce): 3 voordelen van een (crypto) token waarmee aandelen overbodig worden

Cryptomarkten nemen binnen 5 jaar reguliere beurshandel over”. Ik ben het volledig eens met deze uitspraak van Marleen Evertsz. De traditionele manier van aandelenhandel is naar mijn mening achterhaald. De eerste bedrijven zijn niet voor niets al begonnen met het uitgeven van zogeheten tokens, op naam geregistreerd op blockchains in plaats van aandelen. Deze manier van doen kent veel voordelen.

1. Tokens zijn programmeerbaar

Tokens zijn programmeerbaar en je kunt er eindeloos veel regels en condities aan mee geven door middel van zogeheten smart contracts. Bovendien maakt het transparante karakter van blockchain het inzichtelijk wie wat bezit. Dit heeft als gevolg dat het veel makkelijker is om anti witwas onderzoek of KYC uit te voeren.

2. Stemmen kan digitaal

Maar niet alleen de registratie van aandelen gaat middels blockchain, ook het stemmen tijdens aandeelhouders vergaderingen, misschien in de toekomst wel tokenholders-vergadering genoemd. Want laten we eerlijk wezen, de procedures tijdens deze vergaderingen zijn simpel gezegd ouderwets. Stemmen gaat dan niet meer door je hand op te steken, maar door te stemmen op de blockchain. Hierdoor blijft het anoniem en wordt bovendien de drempel om te participeren verlaagd.

3. Smart contracts maken notarissen overbodig

Moment bestaan er talloze assets die nog geregistreerd worden op papier en illiquide zijn. Door bewijs van eigenaarschap van dergelijke bezittingen te registreren op de blockchain wordt het een stuk gemakkelijker deze te verhandelen. De uitvoering van de handel en het juridisch aspect worden opgenomen in het smart contract dat gekoppeld staat aan de asset. Hierdoor worden ‘middlemen’ als notarissen overbodig.

Assethandel op drift

Concluderend. Ik geloof dat blockchain niet alleen de huidige beurshandel gaat veranderen, maar ook ruimte maakt voor handel in assets die tot nu toe niet mogelijk was. Of dit allemaal binnen 5 jaar gaat gebeuren, durf ik niet met 100% zekerheid te zeggen, dat het gaat gebeuren echter wel.

Bron Bitcoin Magazine

By |2018-07-16T14:59:36+00:00juli 16th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie