Crypto market cap tracker CoinMarketCap (CMC) gaat cryptocurrency exchanges verwijderen uit zijn statistieken als ze in juni niet de verplichte gegevens verstrekken, schreef het bedrijf in zijn blog over het zes jarig bestaan op 1 mei.

CoinMarketCap, een belangrijke bron van gegevens over alle verhandelde digitale valuta, heeft vandaag een reeks aankondigingen gedaan om zijn zes jarig bestaan te vieren.

Als zodanig heeft CMC een geheel nieuwe alliantie aangekondigd, de Data Dataability & Transparency Alliance (DATA), om ‘meer transparantie, verantwoording en openbaarmaking van projecten in de crypto wereld’ te bieden.

Een groot aantal exchanges is al toegetreden tot de nieuwe alliantie, waaronder Binance, Bittrex, OKEx, Huobi, Liquid, UpBit, IDEX, OceanEX, Gate.io, KuCoin, HitBTC en Bitfinex. Anderen worden in de toekomst ook nog verwacht.

Als onderdeel van zijn transparantie-initiatief zal CoinMarketCap nu ook alle crypto exchanges vereisen om verplichte API-gegevens te verschaffen die hun live handelsgegevens en live orderboek gegevens bevatten. Benadrukkend dat de voorwaarde verplicht zal zijn, schreef CMC dat elke trade die deze verplichte gegevens niet bevat niet wordt opgenomen in de prijs en aangepaste volumeberekeningen op de site.

De uitwisselingen hebben nu een respijtperiode van 45 dagen om de vereiste gegevens te verzenden, terwijl wijzigingen van kracht worden op 14 juni 2019, merkte CoinMarketCap op.

Naast de aankondiging van de DATA-alliantie heeft CMC ook nieuwe functies geïntroduceerd, zoals CoinMarketCap Block Explorers, CoinMarketCap Shop, API Revised Plans en CoinMarketCap Mobile Apps.

De nieuwe aankondiging komt meteen na de aangewakkerde controverse rond de volumestatistieken van CMC. Op 20 maart bracht crypto indexfondsprovider Bitwise Asset Management onderzoek uit dat 95% van het volume op niet-gereguleerde beurzen waarschijnlijk nep of niet-economisch van aard is (wash trading). Na de analyse kondigde CMC officieel plannen aan om de rankings van exchanges opnieuw in te delen.