Het officiële Shiba Inu Twitter-account heeft een update gegeven over het recente CoinMarketCap incident, door te beweren dat de top cryptocurrency ranking website al de hand heeft gereikt naar de ontwikkelaars van de munt om recente problemen op te lossen die verband houden met “wormhole” adressen.

Je kan raden dat de kolossale Shiba Inu gemeenschap aandacht vroeg voor drie neppe slimme contracten op drie “Ethereum killers” (Binance Smart Chain, Terra en Solana) die worden weergegeven op de voorpagina.

Het team heeft verduidelijkt dat elk niet-Ethereum adres in feite ongeldig is omdat SHIB een ERC-20 token is. Tokens die naar adressen op andere ketens worden gestuurd, zouden uiteindelijk voor altijd verloren gaan.

Maak een account of ga naar trading bot.

Van wormhole naar crossbridges

Kort hierna kwam CoinMarketCap snel met een verklaring, waarin werd verduidelijkt dat dit eigenlijk wormhole bridges zijn voor cross-chain transacties met gewrapte versies van het token. De adressen in kwestie zijn dus niet kwaadaardig, en ze zijn eigenlijk bedoeld om de gebruikerservaring te verbeteren. Je zou bijna zeggen dat met een beetje verstand je een kind een rekensommetje ziet maken.

Het Shiba Inu team erkent het belang van interoperabiliteit, maar beweert dat er “fundamentele grenzen” zijn aan het niveau van beveiliging dat door dergelijke bruggen wordt geboden.

Daarvoor nam de gemeenschap achter de canine token het ook op CoinMarketCap gemunt voor het onjuist weergeven van de circulerende voorraad van de cryptocurrency.

Bitvavo
Koop voordelig 156 verschillende cryptocurrencies bij Bitvavo

CoinMarketCap blijft de meest bezochte cryptocurrency-gerelateerde website. Vorige maand trok het 294 miljoen bezoeken, volgens gegevens verstrekt door SimilarWeb. Het werd begin 2020 overgenomen door cryptobeurs Binance.

Eind december kondigde CoinMarketCap aan dat Shiba Inu de meest bekeken cryptocurrency van 2021 was, en overtrof daarmee Bitcoin en Dogecoin.

Er zit hier een vreemd luchtje aan in elk geval.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.