Cryptocurrency markt gegevensbron CoinMarketCap (CMC) heeft beloofd om de manier van ranking van exchanges te veranderen na onderzoek dat overweldigend bewijs van fake volume heeft aangetoond. Het bedrijf bevestigde de aankomende veranderingen op sociale media op 25 maart.

CMC is aantoonbaar de meest bekende website voor de marktkapitalisatie van Bitcoin (BTC) en altcoins, evenals voor de activiteit op beurzen die ze verhandelen.

Vorige week echter beweerde onderzoek van de provider van cryptocurrency indexfondsen Bitwise dat CMC bijna volledig vervalste volumestatistieken host. Dit misleidt op zijn beurt beleggers en blaast het profiel van de betreffende munten op, zo licht Bitwise in het rapport toe.

Nu lijkt CMC aandacht te schenken aan de waarschuwingen in het onderzoek, die Bitwise ter overweging aan de toezichthouders van de Verenigde Staten heeft gestuurd als onderdeel van haar aanvraag om een ​​Bitcoin exchange-traded fund (ETF) te lanceren.

“We luisteren naar de feedback van al onze gebruikers en we werken er hard aan om een ​​reeks nieuwe statistieken toe te voegen, zodat gebruikers een completer beeld krijgen van exchanges en cryptos op de site”, schreef de directie op Twitter.

In een antwoord op Bloomberg gaf CMC’s wereldwijde hoofd marketing, Carylyne Chan, een glimp van hoe de ranglijst van de site in de toekomst gaat veranderen.

“Bijvoorbeeld, als een exchange met weinig verkeer een volume van $ 300M heeft en slechts 5 BTC in zijn portefeuille, kunnen gebruikers hun eigen conclusies trekken zonder dat we willekeurige beslissingen hoeven te nemen over wat ‘goed’ of ‘slecht’ is. ,'” legde ze uit.

CMC had eerder de aandacht getrokken van crypto cijfers nadat eerder onderzoek van handelsplatform The Tie eveneens de gerapporteerde volumes van de beurzen had onderzocht.

Changpeng Zhao, CEO van Binance zegt dat een munt die de ranglijst van de site snel beklimt ervaren investeerders verjaagt, omdat die er automatisch van uitgaan dat het volume ervan verdacht is.

Ook hebben vorige week twee beurzen met verdachte handelsvolumes zelfs Binance kort ingehaald op de aangepaste volumes van CMC, een gedeelte van de site dat probeert om kunstmatige volumes en wash trading uit te filteren.

Chan bood geen tijdschema voor het implementeren van de nieuwe wijzigingen.