Bitcoin prijzen zijn enigszins hersteld sinds de flash crash van gisteren hen tijdelijk in de grond dreef, maar statistieken van Coinbase suggereren dat er een bodem van $ 44k kan zijn vanwege de accumulatie van walvissen.

Volgens Tradingview, die de prijzen van Coinbase aanhaalde, crashte BTC tot ongeveer $ 46.800 voordat het tijdens de Aziatische handelssessie van dinsdagochtend weer meer dan $ 50k terugkeerde.

De crash heeft in een paar uur tijd meer dan $ 9.000 weggevaagd toen een cascade van leveraged posities werd geliquideerd op beurzen zoals Kraken.

Er is een herstel opgetreden van de flash-crash, maar de prijzen van BTC zijn nog steeds 14% gedaald ten opzichte van hun recordniveau in het weekend van $ 58.250.

Het Coinbase Premium effect

De Amerikaanse beurs, en een van ‘s werelds grootste fiat-onramps die onlangs ETH 2.0-staking heeft gelanceerd, staat erom bekend een premie te hebben waar prijzen verschillen van elders. De premie is het verschil tussen de Coinbase Pro USD-prijs en de Binance-prijs in Tether. Hoe hoger de premie, betekent dat Coinbase whales ondanks de hoge prijs Bitcoin hebben verzameld.

Volgens on-chain analyseprovider, CryptoQuant, zakte die Coinbase-premie naar het laagste niveau ooit met – $ 1.020, voordat hij terugging naar + $ 486.

De CEO van de dataleverancier, Ki Young Ju, merkte op dat walvissen zich opstapelen, wat betekent dat de prijzen waarschijnlijk niet veel lager zullen dalen, aangezien Coinbase een van de grootste drijfveren op de markt is.

“Onthoud wie de markt bestuurt. Coinbase whales hebben $ BTC verzameld in een bereik van 44-48k. Zelfs als er meer correcties zijn, is het onwaarschijnlijk dat dit onder de 44k gaat. “

Uit CryptoQuant-gegevens blijkt dat de premie steeg tot + $ 77, de eerste keer dat Bitcoin half december $ 20k brak. Het was zo hoog als + $ 160 toen BTC voor het eerst $ 30k bereikte en piekte op $ 174 toen het activum voor het eerst $ 40k overschreed.

Institutionele Bitcoin Hodling

Het onderzoek voegde eraan toe dat walvissen de neiging hebben om winst te maken wanneer detailhandelaren op de markt zijn (wat meestal richting de toppen van een bull run is). Maar het voegde er ook aan toe dat institutionele beleggers die recentelijk zijn geladen, houders zijn en het actief zullen houden als een inflatiehedge.

“Veel Amerikaanse instellingen kopen Bitcoin via Grayscale (GBTC) en verdienen zelfs GBTC premium. Onze gebruikers gebruiken deze indicator vaak als een bullish signaal. “

Grayscale heeft heel weinig BTC verkocht en de meest recente post op 22 februari suggereert dat de cijfers over het beheerd vermogen nog steeds rond hun hoogste niveau ooit van $ 42 miljard schommelen.

Bitcoin moet misschien nog iets verder dalen als het weer onder de $ 50k komt, maar alle indicaties zijn dat het een veel hoger dieptepunt zal zijn dan eerdere marktdalingen.

Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).