Christine Sandler, de directeur van institutionele verkoop van Coinbase, heeft de controversiële overname van blockchain intelligence bedrijf Neutrino door de crypto exchange verdedigd. In een interview met het financiële nieuwszender Cheddar op 1 maart zei Sandler dat eerdere klantgegevens leveranciers van Coinbase gebruikersgegevens aan externe partijen verkochten.

Zoals gemeld, kondigden de grootste Amerikaanse crypto exchange en wallet Coinbase voor het eerst de Neutrino acquisitie op 19 februari aan. Op dat moment werd beweerd dat het ging om de geavanceerde blockchain analyse tools van de startup, anti-witwaspraktijken en Know Your Customer technologie.

De beweging werd snel controversieel, aangezien details van de achtergronden van de mede-oprichters van Neutrino aan het licht kwamen. Specifiek hun eerdere betrokkenheid bij het commerciële softwarebedrijf Hacking Team. Hiervan is de spyware gebruikt door een brede scala van internationale regeringen en wetshandhaving instanties, met autoritaire regimes.

In reactie op de woede van de crypto community over deze connecties – die hashtag #DeleteCoinbase veroorzaakten – verdedigde Sandler het besluit van Coinbase. Zo vertelde Cheddar dat het belangrijk is om hun huidige leveranciers te verlaten vanwege hun verkoopmethoden voor gegevens:

“We zijn ons bewust van de achtergronden van enkele van de mensen die betrokken zijn bij Neutrino […] Het is belangrijk om ons los te maken van onze huidige leveranciers. Ze verkochten klantgegevens aan externe partijen en het was voor ons dringend om de beheer daarover in eigen bezit te krijgen. Ons eigen technologie die we kunnen gebruiken om de gegevens veilig te houden en onze klanten te beschermen. “

De technologie van Neutrino karakteriseren als “echt toonaangevende en beste in zijn soort,” Sandler zei dat de overname een besluit om deze tools in eigen huis te krijgen.

Sandler gaf ook een reactie op Coinbase Pro’s beslissing om XRP te listen, wiens status in de VS als een mogelijke security token tot nu toe de notering op de in Californië gevestigde exchange heeft gecompliceerd. Sandler verduidelijkte Cheddar dat Coinbase’s overname van de broker Keystone in juni 2018 het platform in staat stelt om securities te notren, en voegt toe:

“Er was een vloedgolf van interesse in het toevoegen van de asset aan het platform. Er werd gespeculeerd of het asset al dan niet als een security zou worden geclassificeerd – we zijn geen effectenadvocaten. We voelden dat er aan beide kanten goede argumenten waren. ‘

Ripple heeft de sociale media benaderd om te benadrukken dat de Coinbase beslissing om XRP te vermelden een onafhankelijke was – in tegenstelling tot geruchten dat Ripple had betaald of een incentive had geboden om dit te doen.