Amerikaanse grote cryptocurrency exchange Coinbase onderhandelt naar verluidt over de overname van de bitcoin (BTC) custody activiteiten van Xapo, leverancier van cryptocurrency wallets.

Bronnen die bekend zijn met de zaak vertelden naar verluidt aan dat Coinbase de afgelopen weken de digitale valutavleugel van de Amerikaanse financiële dienstverlener Fidelity, Fidelity Digital Assets, heeft bezocht om zijn custody business over te nemen.

Na sluiting van de deal zal Coinbase naar verluidt ongeveer $ 50 miljoen betalen aan Xapo, met een voorwaardelijke earn out om bij het bedrijf te blijven.

Xapo werd opgericht in 2014 en is een in Hong Kong gevestigde onderneming die een BTC portemonnee en een opslagplaats voor cold storage biedt, evenals bitcoin gebaseerde betaalpasdiensten. Het bedrijf wordt ondersteund door toonaangevende spelers in de bedrijfstak, zoals risicokapitaalbedrijven Greylock Partners en Index Ventures, crypto investeringsmaatschappijen Digital Currency Group, Winklevoss Capital en Blockchain Capital. Xapo houdt naar verluidt $ 5,5 miljard aan bezittingen in bewaring.

Eerder deze maand meldde Cointelegraph dat Coinbase CEO Brian Armstrong zei dat Coinbase Custody erin geslaagd was om $ 1 miljard aan activa onder beheer te krijgen in slechts 12 maanden na de lancering. Hij vermeldde ook dat 70 instellingen zich in die periode bij de dienst hadden aangemeld.

Coinbase heeft in juli vorig jaar officieel haar custody service voor institutionele beleggers gelanceerd. In die tijd liet het bedrijf weten dat het zijn nieuwe institutionele klanten “in staat zou stellen om deel te nemen aan het crypto-ecosysteem door middel van een proof of stake en gedistribueerd bestuur.” Het bewaringsaanbod van het bedrijf zou worden veiliggesteld via een conforme en FINRA-lid onafhankelijke bemiddelaar. dealer, Electronic Transaction Clearing (ETC).

Deze week maakte Coinbase een enorme uitbreiding van de handel in USD-munten (USDC) naar klanten in 85 landen. Samen met de USDC-aankondiging onthulde Coinbase ook een belangrijke wereldwijde uitbreiding met nog eens 50 extra jurisdicties aan de dekking, waaronder landen als Brazilië, Zuid-Afrika en Taiwan.