Onlangs heeft Coinbase, de digitale asset exchange, beslist om de tijd te nemen om uit te leggen waarom in crypto markten (zoals bij traditionele financiële markten) “er geen kristallen bol is die de ‘perfecte’ tijd om te kopen kan voorspellen”, hoe de beproefde techniek van dollar- cost averaging (DCA) “kan marktvolatiliteit in uw voordeel werken”, en hoe het platform DCA ondersteunt.

Zoals Coinbase terecht op 7 juni opmerkte, was het niet de bedoeling om enige vorm van “beleggingsadvies” te geven (aangezien Coinbase geen gediplomeerd / gereguleerd beleggingsadviseur is), maar om uit te leggen wat DCA is, en uit te leggen hoe het kan worden gebruikt voor investeren in crypto, en hoe de functie “terugkerende aankopen” van het platform haar klanten kan helpen “voordeel te halen uit DCA”.

Wat is Dollar-Cost Averaging (DCA)?

“Dollar Cost Averaging is een strategie waarmee een belegger met regelmatige tussenpozen hetzelfde bedrag in dollar investeert in een activum. De aankopen vinden plaats ongeacht de prijs van het activum.”

Investopedia

Het is niet de snelste manier om rijk te worden, maar het biedt ‘een manier voor een belegger om kortetermijnvolatiliteit te neutraliseren’ in de markt waarin hij / zij geïnteresseerd is. Een zeer populaire use case voor DCA is gesponsorde pensioen spaarplannen door werkgevers.

Hoe helpt DCA beleggers te helpen omgaan met marktvolatiliteit?

De blogpost van Coinbase herinnert investeerders eraan dat “Cryptocurrencies zoals bitcoin in het verleden prijsvolatiliteit hebben meegemaakt met waarden die in één dag met dubbele cijferpunten daalden – en soms zelfs in een enkel uur.” En zodra crypto prijzen beginnen te stijgen, “is er geen tekort aan FOMO, of het nu het juiste moment is om te kopen of niet”, wat kan betekenen “veel angst, onzekerheid of angst om überhaupt deel te nemen.”

Wanneer de Bitcoin prijs daalt, kunt u met $ 100 investering in Bitcoin, “meer bitcoin kopen”, waardoor uw potentiële winst wordt vergroot “als de markt verandert.” En wanneer de Bitcoin-prijs hoger is, zal $ 100 die u investeert “minder bitcoin opleveren “.

Dit betekent dat DCA “een effectieve manier kan zijn om een ​​crypto te bezitten zonder de angst om een ​​aanzienlijk bedrag aan kapitaal te binden aan een vaste prijs op een bepaald moment in de tijd.”

Hoe ondersteunt Coinbase de DCA om te investeren in Crypto?

Coinbase heeft een interessante functie genaamd “Recurring Buys” (of meer in het algemeen, “Recurring Transactions”) op zowel Coinbase Consumer (Coinbase.com) als op de Coinbase mobiele apps voor iOS en Android. Met deze functie kunt u ‘langzaam investeren in cryptocurrency’ door dagelijks, wekelijks of maandelijks aankopen te plannen. ‘

Voor ultieme flexibiliteit, moet je naar de pagina “Terugkerende transacties” op Coinbase.com gaan. Hier is wat het scherm voor het opzetten van een nieuwe terugkerende transactie eruit ziet als:

Coinbase - New Recurring Transaction - Screenshot.png

Coinbase zal dan automatisch de gespecificeerde transactie herhalen (op het gevraagde interval) totdat je het wijzigt of annuleert. Het gebruik van DCA is daarom net zo eenvoudig als het instellen van een terugkerende kooptransactie.

Gebruiken jullie zelf de DCA methode al?