Coinbase klopt aan bij vermogensbeheerder BlackRock voor potentiële crypto-ETF

//Coinbase klopt aan bij vermogensbeheerder BlackRock voor potentiële crypto-ETF

Coinbase klopt aan bij vermogensbeheerder BlackRock voor potentiële crypto-ETF

Coinbase, de cryptocurrency-exchange uit San Francisco, onderzoekt nu ook de mogelijkheden voor een crypto-ETF (exchange-traded fund) en heeft daarvoor aangeklopt bij BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld op Wall Street en tevens de grootste aanbieder van ETF’s. Dat meldt Business Insider op 6 september aan de hand van een anonieme bron.

Met een ETF dat gekoppeld is aan crypto, hoopt Coinbase zowel retailbeleggers als institutionele beleggers toegang te bieden tot de volatiele crypto-markt. De exchange hoopt dit met de hulp van BlackRock, een firma met een vermogen van meer dan $6,3 biljoen, klaar te kunnen spelen. Met het nastreven van een eigen ETF voegt Coinbase zich in het rijtje van onder andere concurrent Gemini en beleggingsmaatschappij VanEck.

Eerder dit jaar kondigde Coinbase al een cryptocurrency-indexfonds aan, dat gericht was op geaccrediteerde beleggers met een jaarsalaris van meer dan $200.000 die investeringen tussen de $250.000 en $20 miljoen kunnen doen. Die index omvat Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH) en Ethereum Classic (ETC). Net als bij het indexfonds zal een potentiële ETF meerdere cryptocurrencies omvatten en niet alleen Bitcoin.

Hoewel Larry Fink, voorzitter en CEO van BlackRock, zich eerder kritisch heeft uitgelaten over cryptocurrency, zette BlackRock eerder dit jaar wel een werkgroep op die moet onderzoeken op welke manieren het bedrijf kan profiteren van de cryptomarkt. Tevens is de vermogensbeheerder al sinds 2015 betrokken bij het identificeren van potentiële toepassingen van blockchain-technologie binnen de fintech-sector.

Door de samenwerking met Coinbase aan te gaan en een crypto-ETF na te streven, lijkt BlackRock niet achter te willen lopen op andere financiële zwaargewichten zoals de Chicago Board Options Exchange (CBOE), CME Group en Goldman Sachs die allemaal op zoek zijn naar een manier om cryptocurrency-diensten aan te bieden aan hun klanten.

Bron Crypto Insiders

By |2018-09-10T06:56:32+00:00september 10th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie