Coinbase heeft nu zijn eigen politiek actiecomité

//Coinbase heeft nu zijn eigen politiek actiecomité

Coinbase heeft nu zijn eigen politiek actiecomité

De in San Francisco gevestigde cryptocurrency exchange en wallet provider Coinbase heeft een eigen politiek actiecomité (PAC) opgericht, volgens documenten die vandaag, 20 juli openbaar zijn gemaakt.

In de VS zijn PAC’s organisaties die campagnebijdragen bundelen van leden met vergelijkbare beleids- en politieke doelen en deze vervolgens doneren aan politieke campagnes voor of tegen kandidaten, wetgeving of stembusinitiatieven. PAC’s moeten zich registreren bij de federale kiescommissie.

Na de Supreme Court zaak in 2010 van Citizens United tegen FEC werden PAC’s het onderwerp van enige controverse, omdat sommigen hen zien als middelen voor bedrijfs- of vakbondsdonoren om enorme bedragen bij te dragen aan politieke campagnes. In Citizens United werden bepalingen die bedrijfs- of uniepolitieke uitgaven verboden in politieke campagnes vernietigd, waardoor het legaal werd voor dergelijke entiteiten om geld uit hun algemene schatkist te spenderen om politieke campagnes te financieren.

Het is dergelijke organisaties nog steeds verboden om rechtstreeks bij te dragen aan federale campagnes voor kandidaten en moet daarom vertrouwen op PAC’s. PAC’s moeten zich ook onthouden van het coördineren van acties of materialen met kandidaten. In sommige gevallen heeft echter coördinatie plaatsgevonden. Vanaf 30 juni heeft Coinbase geen geld opgehaald via de PAC.

Coinbase heeft naar verluidt een hedgefonds van $ 20 miljard voor zijn bewaarnemingspost beveiligd. Mensen die bekend waren met de zaak vertelden Business Insider dat Coinbase ook op zoek is naar samenwerking met andere grote hedgefondsen, ogenschijnlijk in een poging om tegen het einde van het jaar financiering aan te bieden. Hoogleraar recht aan de universiteit van Cornell, Robert Hockett, zei dat het besluit om prime brokerage services te lanceren waarschijnlijk de aandacht trekt van de Securities and Exchange Commission (SEC):

“This raises conflict concerns, given Coinbase’s also running a coin exchange, reminiscent of those that the Commission has found when securities firms have attempted to combine these two roles.”

Eerder deze maand lanceerde Coinbase custodial solutions voor institutionele beleggers in digitale activa. “Coinbase Custody”, dat voor het eerst werd onthuld eind 2017, probeert de beveiligingsproblemen van institutionele beleggers aan te pakken.

Bron Cointelegraph

By |2018-07-21T11:44:01+00:00juli 21st, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie