Major crypto platform Coinbase heeft het Coinbase Earn programma in meer dan 100 landen voor het publiek geopend, volgens een persbericht van 17 mei.

Coinbase kondigde het programma voor het eerst aan in eind 2018 als een invite only initiatief. In deze pilot periode konden gebruikers cryptocurrency verdienen door te leren over het ERC-20-token “0x” (ZRX). Coinbase verklaarde dat volgens een enquête die zij hadden uitgevoerd, niet-geïnformeerde gebruikers terughoudend waren om in crypto te investeren maar leergierig waren:

“… een van de grootste obstakels die mensen verhinderden een nieuw digitaal activa te ontdekken, was een gebrek aan kennis over die asset. Veel van de mensen die we ondervroegen, gaven aan een sterke wens om te leren over nieuwe en andere crypto-assets dan Bitcoin, maar wisten niet waar te beginnen. “

Zoals de titel al aangeeft, kunnen Coinbase Earn gebruikers ook crypto verdienen. In ruil voor het maken van quizzen over Stellar Lumens (XLM), Zcash (ZEC) en Basic Attention Token (BAT), kunnen gebruikers die respectieve munten verdienen.

Eerder deze week voegde Coinbase handelsondersteuning toe voor 50 nieuwe jurisdicties, evenals USD Coin (USDC) handelsopties in 85 nieuwe landen. In het persbericht waarin de uitbreiding wordt aangekondigd gaf Coinbase aan te hopen om economische stabiliteit te bieden met USDC in deze nieuwe landen:

“Voor nieuwe klanten in landen als Argentinië en Oezbekistan, waar de consumentenprijzen in 2020 naar verwachting met 10-20% gaan stijgen, kunnen stablecoins zoals USDC een mogelijkheid bieden om je te beschermen tegen inflatie.”