Crypto exchange en wallet service Coinbase (uit USA) heeft de handel in USD-munten (USDC) uitgebreid naar klanten in 85 landen, zo meldde het bedrijf in een blog op 14 mei.

Samen met de aankondiging van de USDC kondigde Coinbase ook een grote wereldwijde uitbreiding met nog 50 extra jurisdicties aan. Met onder andere landen als Brazilië, Zuid-Afrika en Taiwan.

Vanaf vandaag bedient Coinbase klanten in 103 landen totaal. De exchange voegt eraan toe dat de uitbreiding de wereldwijde acceptatie van cryptohandel gaat versnellen.

USD Coin is de primaire stablecoin die genoteerd staat voor de handel op het Coinbase platform. Coinbase heeft in oktober 2018 USDC als eerste beschikbaar gemaakt voor klanten in de Verenigde Staten.

Door USDC-dekking toe te voegen in 85 wereldwijde jurisdicties, wil Coinbase het leven verbeteren van mensen in landen waar inflatie rijkdom ondermijnt, aldus de blogpost. Het bedrijf verklaarde dat stablecoins zoals USDC een mogelijkheid bieden om zich te beschermen tegen hoge inflatie in nieuw toegevoegde landen zoals Argentinië en Oezbekistan, waar de consumentenprijzen naar verwachting met 10-20% zullen oplopen in 2020.

Eerder deze week kondigde een startup, ondersteund door Coinbase, Reserve, aan dat het binnenkort een Venmo achtige app in Venezuela zou lanceren voor crypto naar fiat betalingen, specifiek gericht op het land om burgers te helpen de stijgende inflatie te omzeilen.

Een stablecoin is een digitale valuta die ontworpen is om een ​​minimale prijsvolatiliteit te hebben vanwege zijn 1: 1 koppeling naar een bepaalde fiat-valuta of cryptocurrency-holding. Op het moment van schrijven circuleren er 348 miljoen USDC met een dagelijks handelsvolume van ongeveer $ 250 miljoen, volgens data van CoinMarketCap.