Coin Highlight: Quantstamp (QSP), de Deloitte van de blockchain

//Coin Highlight: Quantstamp (QSP), de Deloitte van de blockchain

Coin Highlight: Quantstamp (QSP), de Deloitte van de blockchain

De meest revolutionaire eigenschap van de blockchaintechnologie is dat er geen vertrouwen meer nodig is door de tussenkomst van een derde partij, in de vorm van een objectief persoon of autoriteit. Tegenwoordig kunnen we vertrouwen in de technologie zelf in de vorm van een smartcontract. Maar klopt dit wel?

In dit artikel maken we duidelijk met een voorbeeld dat er nog wat haken en ogen aanzitten. Cryptocurrency Quantstamp krijgt daarmee zijn bestaansrecht. De toekomst van Quantstamp lijkt veelbelovend want het levert een onmisbare dienst binnen de blockchainwereld.

If you haven’t already, have a quick scroll through our visual guide to Quantstamphttps://t.co/MFnQVlmpoY pic.twitter.com/qKFTw3GzRa

— Quantstamp (@Quantstamp) June 21, 2018

Voorbeeld

In Nederland hebben maar weinig boeren een oogstverzekering, waarbij het grootste obstakel de transactiekosten zijn. Dit bestaat voor het grootste gedeelte uit assurantiebelasting. Daarnaast kan pas worden uitgekeerd nadat de oogst is verkocht en er bepaald is wat de daadwerkelijke schade is. Verzekeren via de blockchain is veel efficiënter en voordeliger. Als voorbeeld geef ik een oogstverzekering in de vorm van zo’n smartcontract.

De hele oogst van boer Vitalik is als gevolg van aanhoudende droogte verloren gegaan. Gelukkig is hij verzekerd en is zijn polis vastgelegd in een smartcontract. Dat wil zeggen dat hij geen schadeclaim in hoeft te dienen en te wachten tot een expert de schade heeft vastgesteld. Als er aan de polisvoorwaarden wordt voldaan, wordt de verzekerde som automatisch uitbetaalt.

Als de voorwaarde voor schadevergoeding bijvoorbeeld is dat het 8 weken droog moet blijven, dan krijgt hij automatisch de verzekerde som, zodra het 8 weken lang droog is gebleven. De data hiervan is afkomstig van een van te voren afgesproken partij en dit alles wordt vastgelegd in de polis in de vorm van een smartcontract.

“We chose Quantstamp because we believe they have a disruptive technology, and we think they can lead the way for the blockchain ecosystem here in Japan.” @plugandplaytc and @pnpfintechhttps://t.co/8RpJkYjbmN

— Quantstamp (@Quantstamp) July 5, 2018

Het probleem

Het probleem met deze technologie is dat de smartcontracts worden geprogrammeerd in code en het aantal programmeurs dat foutloos smartcontracts kan schrijven zeer beperkt is. Hierdoor is de kans op bugs of kwetsbaarheden aanwezig en de gevolgen van het exploiteren van een bug door een kwaadwillende partij kunnen ernstig zijn. Hackers hebben bijvoorbeeld miljoenen aan Ether ontvreemd bij The DAO hack op 17 juni 2016.

In zo’n geval blijk een smartcontract toch niet zo “smart”. Het systeem functioneerde wel goed, maar het smartcontract was onjuist geprogrammeerd met alle gevolgen van dien. We moeten hierdoor ons vertrouwen weer in mensen steken die op hun beurt de smartcontracts controleren.

En toen was er Quantstamp

Quantstamp levert deze dienst op de Ethereum blockchain en zal in de toekomst ook uitbreiden naar andere platforms. Quantstamp lost het probleem van kwetsbaarheden in de code op door smartcontracts te auditen. Wanneer er een smartcontract aan wordt geboden voor een audit wordt het gecontroleerd op kwetsbaarheden. Wanneer de audit voltooit is ontvangt men een rapport met de veiligheidsrisico’s.

Report: #SmartContract security firm #Quantstamp audit gives #Binance-listed #ERC20 #tokens clean bill of health from ‘#batchOverflow’ bug that allow attackers to essentially print tokens out of thin air.#cryptocurrency #security #Ethereum #ETH #cryptoshttps://t.co/I5N0dVvLQG

— DigiByte & Crypto News (@DigiByte_News) July 30, 2018

De toekomst van Quantstamp is daarmee zoals gezegd veelbelovend, want het levert een onmisbare dienst binnen de blockchainwereld. Niet vreemd dat Quantstamp dan ook al meerdere partners aan heeft weten te trekken. Waaronder grote namen binnen de blockchainwereld als Wanchain, EOS en Binance.

Niet de minste!

Momenteel kunnen smartcontracts in BETA worden ge-audit voor maar 1 euro of 25 QSP tokens.

Bron Bitcoin Magazine

By |2018-08-02T17:53:35+00:00augustus 2nd, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie