CME in VS marktleider handelsvolume bitcoin en bitcoin futures

//CME in VS marktleider handelsvolume bitcoin en bitcoin futures

CME in VS marktleider handelsvolume bitcoin en bitcoin futures

De grootste derivatenbeurs ter wereld, de CME Group, blijkt koploper te zijn in de opkomende markt van bitcoin derivaten. Rivaal Cboe Global Markets in Chicago heeft zijn bitcoin futures contracten aangepast om in de race te blijven.

Bitcoin futures

Volumes van de bitcoin futures genoteerd door de CME Groep verdubbelden in juli en blijven deze maand stijgen, ook al gaat de koers van de digitale munt lager.

Die groei ontbrak bij beursgenoteerd bedrijf Cboe Global Markets, dat afgelopen december – een week voor de CME – haar eigen bitcoin future lanceerde. De twee beurzen staan onder druk om grip te krijgen op de markt, aangezien het zelden voorkomt dat dergelijk vergelijkbare termijncontracten op meer dan één beurs floreert.

Een derde bedrijf, Intercontinental Exchange (ICE) – eigenaar van de New York Stock Exchange, wil in november haar eigen bitcoin futures aan gaan bieden.

Concurrentie

De Cboe verviervoudigde deze maand het aantal contracten dat een handelaar aan mag houden om de limieten die de CME aanhoudt te evenaren. Het zou de concurrentie moeten bevorderen tussen de CME en Cboe.

De Cboe gaf aan: “It promotes competition and provides more of a level playing field between CME and Cboe, enabling market participants to trade between the two products”

Cboe weigerde verder commentaar te geven op de aanpassingen.

Volume

Het volume van CME’s termijncontracten in bitcoin overstijgen nu de volumes van de bitcoin spotprijs verhandeld op de grootste Amerikaanse cryptobeurs Coinbase.

Deze maand kwam het dagelijks handelsvolume, volgens gegevens van de beurzen, uit op het equivalent van gemiddeld meer dan 30.000 bitcoin op de CME en 5.000 bij de Cboe. Het dagelijks volume bij Coinbase komt gemiddeld uit op iets meer dan 11.000 bitcoin.

Toekomstmuziek

Zowel CME als Cboe hebben getracht de liquiditeit te vergroten door beleggers die vooral met grote volumes handelen extra stimulans te geven. Vorige week verlengde de CME een kortingsprogramma voor bitcoin market makers tot zeker februari 2019, zo bleek uit een reglementair dossier.

Toevallig is februari ook de maand dat de Amerikaanse beurswaakhond de SEC met een definitief besluit moet komen om de meest voor de hand liggende Bitcoin ETF wel of niet goed te keuren. Mocht dat zo zijn geeft dat voor institutionele beleggers, ook wel het grote geld, een gemakkelijkere manier om de markt te betreden.

Bronnen: Financial Times

Foto: Flickr

Bron Bitcoin Magazine

By |2018-08-21T10:13:27+00:00augustus 21st, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie